Skocz do zawartości

awaria zegrów belarus 820

adikon532

Rekomendowane odpowiedzi

Gwarancja chyba jest na 1,5 roku .... Ja jak miałem awarie obrotomierza to wyjąłem zegar i podpoiłem go do innego ciągnika i okazała się awaria alternatora . Ja na twoim miejscu też bym tak zrobił . A poruszaj kostko umieszczoną pod zegarem a najlepiej to wyjmij cały zegar i spróbuj podłączyć do niego kostkę i nią poruszać może tam coś nawaliło a awaria kierunkowskazów to oddzielna sprawa i skoro cały czas się świecą to pewnie przerywacz . A awaryjne działają ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez grzegorz1988
      Witam.mam problem a wlasciwie pytanieczy  ktos z Was orientuje sie czy w belarusie 952.2 na wale korbowym powinny byc przeciwwagi czy nie?kilku specow pytalem i nikt mi nie potrafil konkretnie odpowiedziec.ciagnik 2012 rok pompa motorpal.
    • Przez gregory81
      Witam wszystkich.
      Mam pytanie odnośnie EGR-u w Belarusach (tak zwana wersja 4) . Jak go się zaślepi to trzeba coś zmieniać w ustawieniach komputera? Może ktoś to już przerabiał.
    • Przez Theprzemo205
      Witam i z góry dzieki za odpowiedz. A więc najprawdopodobnej pojawi się na gospodarstwie belarus 82. Chciałbym aby ten ciagnik ciągal prase belujaca tylko on ma jedno stopniowe sprzęgło więc jak prasować kości trawe itp. Może ktoś mi wytlumaczy ?
    • Przez Michall08
      Witam. Tak jak w temacie nie działa mi czujnik osiowania w manitce. Odnalazłem go już, jednak nie potrafię go wyjąć. Odkręciłem te 3 śruby mocujące go i nic to nie dało, a nie chcę próbować przez siłę. Pytanie, czy ktoś go wyciągał, i czy wie co mogło się w nim uszkodzić, na jakiej zasadzie on działa i ewentualnie jak go naprawić? Dodam, że problem występuje w obydwóch osiach, a wiązka i kontrolki są sprawne. Z góry dzięki za pomoc 

• Przez Tomas13
      Mam problem z ciągnikiem  Belarus 952.4. Kontrolka od świec żarowych po przekręceniu kluczyka powinna się świecić przez około 30sek od momentu przekręcenia kluczyka i zacząć migać po tych 30sek informując ze świece są nagrzane, po odpaleniu silnika powinna zgasnąć. Teraz jest tak ze kontrolka miga od razu po przekręceniu kluczyka  (co ok 3sek przez ok 0,5sek) . Włączenie silnika nie powoduje przerywa migania kontrolki, sama przestaje migać po kilku minutach. Co może być tego przyczyną, czy to problem z jakimś przekaźnikiem/sterownikiem świec???
  • Dodaj nową pozycję...