agro973 41 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ile czasu grzałeś żeby udało się wygiąć? Do czego te ramiona będą? Odnośnik do komentarza
hanssss 48 Opublikowano 10 Stycznia 2016 grill, 2 kilo kielbasy slaskiej a poznij ino zapic krupnikiem po dobrze zrobionej robocie oczywiscie Odnośnik do komentarza
grzesiek21491 10 Opublikowano 10 Stycznia 2016 z czego masz dmuchawę zrobioną? Odnośnik do komentarza
Sylwekx25 5907 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Najlepsza jest oryginalna kotlina palenisko wyłożone gliną , i oczywiście palone koksem , mniejszy płomień a większa temperatura palenia , przy paleniu węglu jest odwrotnie Ale tutaj pomysł też niczego sobie Odnośnik do komentarza
wlatcakomaruf 19 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ile czasu grzałem? jakieś 15min na sztukę. Zgadza się, próbuję zrobić TUZa. Dmuchawa to kawałek rury z wydechu i nadmuch chyba od trabanta, prędkość regulowana prostownikiem. Grill i tak był przeznaczony do utylizacji ale o dziwo jeszcze jest cały. Zdaję sobie sprawę, że lepsza jest oryginalna kuźnia, i wiem, że powinno się opalać koksem i to suchym, ale jak się nie ma jak rozgrzać metalu to trzeba sobie jakoś radzić. Płaskowniki wygięliśmy, więcej nic nie potrzebuję. Odnośnik do komentarza
withanight 1108 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ostatnio też grzalem płaskole na ucha do wywrotu przyczepy, podobnym sposobem tylko rura fi 300 postawiona na pustakach żeby rury nie popsuło, calowa rura w żar i opalarka na końcu bo nie było nic innego pod ręką. Calową rurę "zjadło" to myślałem ze i z grilla nie wiele zostało Odnośnik do komentarza
wlatcakomaruf 19 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Grill się trochę zniekształcił ale jeszcze na kilka razy będzie, jeśli zajdzie taka potrzeba Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się