czesio200 3400 Opublikowano 5 Marca 2018 dała na pewno. zrobiłem próbę jeczmienia i rośnie jak szalony więc wszystkie inne zboża na pewno też. Pogoda ta sama 0 śniegu tydzien mrozu dochodziło do -17. Odnośnik do komentarza
czesio200 3400 Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Tak poprzednio ten sam jęczmien nawet na tej samej działce padł w 95% i temperatura była taka sama obecnie nie było wiatru i to uratowało sprawę. Troche liscie pomarzły wygląda to średnio na polach, ale żyje wiec najważniejsze. Ciekawe co z rzepakiem, ale może też dał dadę i wypuści. (liście zmarzły) Edytowane 5 Marca 2018 przez czesio200 Odnośnik do komentarza
Root Admin yacenty 4164 Opublikowano 5 Marca 2018 Nie wiem jak u was Ale u nas bylo cicho i mimo zimna raczej nie wysmolilo Odnośnik do komentarza
czesio200 3400 Opublikowano 5 Marca 2018 jednej mroźnej nocy wiało coś koło 20km/h Odnośnik do komentarza
czesio200 3400 Opublikowano 6 Marca 2018 Wystarczy zobaczyć na profilu. rzepak z bliska jednak słabo wygląda cały zwiędnięty jest, zobaczymy czy się pozbiera. Odnośnik do komentarza
pawlus224 2624 Opublikowano 6 Marca 2018 Na dzien dzisiejszy u mnie taka sytuacja : Odnośnik do komentarza
akaku 80 Opublikowano 6 Marca 2018 Po 24 godzinach na próbce pszenicy z 10 roślinek przyrost jest na każdej więc pszeniczka żyje Odnośnik do komentarza
Zawisza 256 Opublikowano 6 Marca 2018 Ja u siebie skagena sprawdzałem, największy mróz to gdzieś 20-22 przy gruncie, okrywy śnieżnej było z 3cm, odbiło 100% tego co wyciupałem więc hondia i arkadia powinny tym bardziej żyć Odnośnik do komentarza
RAMZES9107 22 Opublikowano 7 Marca 2018 Kolego u mnie 2 lata temu skagen przy -21 bez okrywy zrobił się pomarańczowy - ale przeżył w 100% Bądź spokojny! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się