turtojs 447 Opublikowano 17 Marca 2019 Ta chlewnia po lewej jest w trakcie ocieplania? A tu jakie głębokie kanały są? Odnośnik do komentarza
Bartekj1994 141 Opublikowano 17 Marca 2019 Tak jest w trakcie ocieplania ale już są na niej świnie. Kanały 160 cm Odnośnik do komentarza
rudinho11 211 Opublikowano 17 Marca 2019 kontrakt czy na swoją rękę wstawiasz ? Odnośnik do komentarza
damianzetor9540 2746 Opublikowano 17 Marca 2019 Gnojowice legalnie wozisz na swoje pola czy przy obecnym programie azotanowym musisz komuś sprzedawać? Odnośnik do komentarza
XTRO 1699 Opublikowano 17 Marca 2019 I jak te mięso ma być dobre jak świnia całe życie stoi nad gnojowica i nasiaka tym smrodem 1 1 Odnośnik do komentarza
Bartekj1994 141 Opublikowano 17 Marca 2019 A jak leży w kojcu w gnoju to jest lepsza? A mleko od krowy która leży w odchodach dobre ? 1 Odnośnik do komentarza
weksel 160 Opublikowano 17 Marca 2019 bez przesady jak ma prześcielone to nie nasiąknie! Odnośnik do komentarza
XTRO 1699 Opublikowano 17 Marca 2019 43 minuty temu, Bartekj1994 napisał: A jak leży w kojcu w gnoju to jest lepsza? A mleko od krowy która leży w odchodach dobre ? Zabijales kiedyś dla siebie taka świnie? Bo my tylko raz i więcej nigdy w życiu 2 Odnośnik do komentarza
Gość konteno Opublikowano 17 Marca 2019 37 minut temu, Bartekj1994 napisał: A jak leży w kojcu w gnoju to jest lepsza? A mleko od krowy która leży w odchodach dobre ? dobre bo krowie przed dojeniem strzyki myją a świna ryja nie myje ale co do czego nie stoi raczej na głębokiej ściółce tyle co świnia czy krowa na ruszcie 53 minuty temu, XTRO napisał: I jak te mięso ma być dobre jak świnia całe życie stoi nad gnojowica i nasiaka tym smrodem co do czego można to porównać do wolnostanowiskowego utrzymania krów na rusztach Odnośnik do komentarza
Rolnik1973 16676 Opublikowano 17 Marca 2019 Do jakiego zakładu to mięso idzie? Odnośnik do komentarza
Gość konteno Opublikowano 17 Marca 2019 to na wymiane , świeże na zachód a stare zapasy magazynowe zza Odry do PL Odnośnik do komentarza
krilan06 2623 Opublikowano 17 Marca 2019 Jak to mawiał mój nauczyciel od niemieckiego: człowiek jak się zajada rybą, która całe życie pluskała się w wodzie, to non stop pluje (bo ości), a jak zajada się mięsem od świni, która całe życie kulała się w gnoju to się oblizuje 😁 1 1 Odnośnik do komentarza
Wojnoch 36 Opublikowano 17 Marca 2019 ale wy macie problemy ja tam zabijam swinie z tekiej chlewni i mieso jest super wcale nie jest inne . Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Marca 2019 XTRO napisał: 43 minuty temu, Bartekj1994 napisał: A jak leży w kojcu w gnoju to jest lepsza? A mleko od krowy która leży w odchodach dobre ? Zabijales kiedyś dla siebie taka świnie? Bo my tylko raz i więcej nigdy w życiu chlewnia nie ma znaczenia co więcej pasza i czym karmisz świnie, tutaj wątpię aby jadła ziemniaki i zboże bez koncentratu i rosła 7 miesięcy do roku czasu!Wojnoch napisał:ale wy macie problemy ja tam zabijam swinie z tekiej chlewni i mieso jest super wcale nie jest inne .boś nie jadł kolego dobrego 😁 zabijam krakusom i od razu czują różnice w kiełbasie Odnośnik do komentarza
Wojnoch 36 Opublikowano 17 Marca 2019 moze i nie jadlem ale to ze mieso przechodzi gnojowica to juz przesada . Odnośnik do komentarza
Sadek 1151 Opublikowano 17 Marca 2019 Pytanie czy lepszy tucznik/mięso z dusznego chlewika czy tucznik z wentylowanej chlewni? Odnośnik do komentarza
misio3p 2236 Opublikowano 17 Marca 2019 Było pytanie o radzenie sobie z gnojowicą to oczywiście zostało pominięte, a zdecydowanie bardziej mnie to interesuje jak kłótnia o smak wieprzowiny. Odnośnik do komentarza
Gość konteno Opublikowano 17 Marca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Sadek napisał: Pytanie czy lepszy tucznik/mięso z dusznego chlewika czy tucznik z wentylowanej chlewni? moje co tydzień miały pół dnia wypasu na zielonej trawce na czas wyprzątania obornika z dusznego chlewika , do tego rycie trawnika do oporu i taplanie się w błocie lepsze niż na mud run zmęczone ale szczęśliwe same szły do koryta , banan na ryju od ucha do ucha i u nich i u mnie Edytowane 17 Marca 2019 przez konteno Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Marca 2019 2 godziny temu, Sadek napisał: Pytanie czy lepszy tucznik/mięso z dusznego chlewika czy tucznik z wentylowanej chlewni? Najlepsze z wolnego wybiegu, ale nie dziki bo i te też już obżarte chemią z pola. Odnośnik do komentarza
siwymirek 2 Opublikowano 7 Września 2019 Mam pytanko czy ktoś montować filtry w Koninkach dla zmniejszenia zapachu?? ewentualnie co robicie by był on mniejszy..? Odnośnik do komentarza
naim29 0 Opublikowano 3 Lipca Jaki wymiar kanału ?? sprawdza się bo widać 4 ruszta to bardzo szeroko i długo jeden kanał Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się