Skocz do zawartości

big-bag kukurydzy.


dudek998

Zrobiłem na próbę 1 bb kiszonego calego ziarna qq i średnio jestem zadowolony. ok 50 kg odpadu. Jak robię srutowane kiszone ziarno w bb to start prawie nie ma o tej porze roku.



Rekomendowane komentarze

To miało 22% Jak długo miałeś takie coś bez większych strat?


drukowane przez kilka dni do tygodnia mi się nie grało i robię je ok 35% wilg


A to już na 2 dzień po otwarciu się gotowalo


No może 3 dzień

Odnośnik do komentarza

robiłem chyba już wszystkie opcje i mu się wydaje że srutowane w bb jest najlepiej. Miałem w rękawie(drogo w h) miałem w pryzmie (za male zużycie mam) suszarnia( drogi intere) a całe ziarno w bb wydawało się super ale nie na dłuższą metę. więc moim zdaniem można robić na pół roku kiszone ziarno, a później ccm.

Odnośnik do komentarza
soltys48 napisał:

a jakby jakiegoś konserwantu dodawać?

konserwanty to pic na wodę. Robiłem próby z i bez i żadnej roznicy

Odnośnik do komentarza
soltys48 napisał:

czego używałeś??

 

wcześniej jakiś shauman później sano labac sil acid czy jakoś a ostatnie lata nic. i nie widzę żadnej różnicy. No i jest,cze takie jakieś kwasy co mi okoliczni wciskali. ale ogólnie od 2012r walczę z tym tematem.


Bartek933 napisał:

To wydajnością nie poraża

No nie.

Odnośnik do komentarza
2 minuty temu, dudek998 napisał:

To jest właśnie ten sano acid to jest to samo.

sprzedawałem wysłodki i pakowaliśmy je w BB poszedł benzoesan sodu i zero strat, teraz spryskuje nim ścianę pryzmy i tak samo zero strat

Odnośnik do komentarza

No

soltys48 napisał:

2 minuty temu, dudek998 napisał:

To jest właśnie ten sano acid to jest to samo.

sprzedawałem wysłodki i pakowaliśmy je w BB poszedł benzoesan sodu i zero strat, teraz spryskuje nim ścianę pryzmy i tak samo zero strat

Tylko że mi się wydaje że wysoki jak i srutowane ziarno nie przepuszczaja powietrza a całe ziarno w takim worku ma za dużo powietrza i z czasem musi się zagrzac


B

Bartek933 napisał:

Tylko pytam

Bo mnie h.. strzeli 3 razy pisze o tym. Więc robiłem pryzmie z ccm lana serwatka ale miałem za małe zużycie i też mi się grzal pomimo że dawałem benzoesan sodu

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v