dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Raz sznurkiem na Max i później zagiete i znowu wiązane i na to wszystko bloczek m6. Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 To blade jest spleśniałe a to ciemniejsze zaparowane( do wyrzucenia)trzymasz do tej pory takie coś? Odnośnik do komentarza
Bartek933 5499 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Tak długo jeszcze nigdy, zauważyłem że im suchsze ziarno tym lepiej się przechowuje Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 To miało 22% Jak długo miałeś takie coś bez większych strat?drukowane przez kilka dni do tygodnia mi się nie grało i robię je ok 35% wilgA to już na 2 dzień po otwarciu się gotowaloNo może 3 dzień Odnośnik do komentarza
Bartek933 5499 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ja miałem 17-30%, od razu zaczynałem skarmiane i tak do pół roku Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Tak właśnie myślę że może na zimowe pasienie to jeszcze da radę ale na lato trzeba srutowac Odnośnik do komentarza
Bartek933 5499 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 miałem też w pryzmie śrutowane i to była bajka ale dla mnie BB są wygodniejsze Odnośnik do komentarza
soltys48 20611 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 a jakby jakiegoś konserwantu dodawać? Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 robiłem chyba już wszystkie opcje i mu się wydaje że srutowane w bb jest najlepiej. Miałem w rękawie(drogo w h) miałem w pryzmie (za male zużycie mam) suszarnia( drogi intere) a całe ziarno w bb wydawało się super ale nie na dłuższą metę. więc moim zdaniem można robić na pół roku kiszone ziarno, a później ccm. Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 soltys48 napisał: a jakby jakiegoś konserwantu dodawać? konserwanty to pic na wodę. Robiłem próby z i bez i żadnej roznicy Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Bartek933 napisał: a czym śrutujesz do BB? ssący srutownik +sito 8 + cyklon Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 soltys48 napisał: czego używałeś?? wcześniej jakiś shauman później sano labac sil acid czy jakoś a ostatnie lata nic. i nie widzę żadnej różnicy. No i jest,cze takie jakieś kwasy co mi okoliczni wciskali. ale ogólnie od 2012r walczę z tym tematem.Bartek933 napisał: To wydajnością nie poraża No nie. Odnośnik do komentarza
soltys48 20611 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 to lipa, proponuje zobaczyć https://www.olx.pl/oferta/benzoesan-sodu-konserwant-przeciw-plesni-kiszonki-CID757-ID5Sqm7.html Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 kumpel ma grubera na ciągnik i jak sobie nie radzę to od niego pozyczam ale on ma sito 12 i mi się to nie podoba. Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 soltys48 napisał: to lipa, proponuje zobaczyć https://www.olx.pl/oferta/benzoesan-sodu-konserwant-przeciw-plesni-kiszonki-CID757-ID5Sqm7.html To jest właśnie ten sano acid to jest to samo.Bartek933 napisał: a serwatki próbowałeś? nie. A co to daje na takie całe ziarno? Odnośnik do komentarza
soltys48 20611 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 2 minuty temu, dudek998 napisał: To jest właśnie ten sano acid to jest to samo. sprzedawałem wysłodki i pakowaliśmy je w BB poszedł benzoesan sodu i zero strat, teraz spryskuje nim ścianę pryzmy i tak samo zero strat Odnośnik do komentarza
dudek998 99 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Nosoltys48 napisał: 2 minuty temu, dudek998 napisał: To jest właśnie ten sano acid to jest to samo. sprzedawałem wysłodki i pakowaliśmy je w BB poszedł benzoesan sodu i zero strat, teraz spryskuje nim ścianę pryzmy i tak samo zero strat Tylko że mi się wydaje że wysoki jak i srutowane ziarno nie przepuszczaja powietrza a całe ziarno w takim worku ma za dużo powietrza i z czasem musi się zagrzac BBartek933 napisał: Tylko pytam Bo mnie h.. strzeli 3 razy pisze o tym. Więc robiłem pryzmie z ccm lana serwatka ale miałem za małe zużycie i też mi się grzal pomimo że dawałem benzoesan sodu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się