Roman4321 1406 Opublikowano 8 Grudnia 2020 ten tasak taki dobry jak wygląda czy tylko tak wygląda? Odnośnik do komentarza
Morion 547 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Nie martw się, nie otrują się. Jak teraz wygląda procedura uboju w gospodarstwie? Odnośnik do komentarza
wojak1986 2041 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Nawet jak coś jest na tym pieńku to surowe mięso nie zje. Tam gdzie wędlinę robią to nierdzewka i higiena a w produkcie co jest? Kiedyś na rynkach sprzedawali wędliny i co umarł ktoś a teraz dym z drzewa jest toksyczny przy wędzeniu wg UE 5 Odnośnik do komentarza
toorano 186 Opublikowano 9 Grudnia 2020 11 godzin temu, Roman4321 napisał: ten tasak taki dobry jak wygląda czy tylko tak wygląda? a gdzie ty widzisz tasak ?! Odnośnik do komentarza
bandit66 343 Opublikowano 9 Grudnia 2020 @Roman4321 siekierkę kupiłem jakieś 2 lata temu, do drewna obleci fajnie łupie jednak trochę jest mała i lekka, więc polecam x 25, Kości również dobrze się rąbie, trzonek amortyzuje ostrze bdb @6465 Pniak dębowy ma około 30 lat i kilkadziesiąt sztuk bydła widział, tym razem najwięcej bo 2 szt. Krowa i byk @Morion Bydło miało kolczyki więc usługa w zaprzyjaźnionej ubojni. Ćwierci drugiego dnia do domu. Tak bardziej opłaci się sprzedać jak żywe. Część mięsa dla siebie @soltys48 okazało się, że do kości również będzie @robi57362 wiem, że o łapanie drewna chodzi, a bydło zazwyczaj to się łupi ____________________ Pozdrowienia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się