Skocz do zawartości

Bele siana


songo

Kostek już 2 lata nie robię ale żeby zapełnić strych nad obora, robię takie o balotki 80x120cm :D zmiennokomorowa to jednak więcej możliwości ;)
  • Like 1

Rekomendowane komentarze

kamilC330 napisał:

kto podaje kto układa 😁?

podaję ja turem, a odbieraja zwykle jakieś 3 osoby wolne i turlają ;)

tytanowyJanusz napisał:

balotki? toż to ciuki 😄😜

ciuki u nas nigdy nie słyszałem ale mała kostka to u nas mówią snopki albo po prostu kostka. a na bele to normalnie bele lub baloty


przemo5040 napisał:

do takiego to tur niepotrzebny 😂

o zdziwił bys się we dwóch nie uniesiesz ale za to łatwo się je turla na poddaszu

Odnośnik do komentarza
przemo5040 napisał:

do takiego to tur niepotrzebny 😂

tak się tylko wydaje z pasówki ze zmienną komorą mógłbyś się zdziwić

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Bananek napisał:

songo napisał:

odbieraja zwykle jakieś 3 osoby wolne i turlają ;)

z szybkimi osobami szło by sprawniej

miało być że "wolnych" w sensie że niczym nie zajętych.

slawek74 napisał:

przemo5040 napisał:

do takiego to tur niepotrzebny 😂

tak się tylko wydaje z pasówki ze zmienną komorą mógłbyś się zdziwić

no dokładnie ja nie korzystam z opcji miękkiego rdzenia to już sam rdzeń jest nieźle zbity

Bananek napisał:

to prawda. zostaje średnica 30-40cm i nie podniesiesz.

taki 30-40cm to można próbować we dwóch ale podejrzewam że i tak może być ciężko xd u mnie takich małych nie da się związać.

jonek98 napisał:

dobrze zbita kostkę nie też ciężko dźwignąć,a co dopiero takiego bałda

prasowałem kiedyś fortschritka to ona miała ładne zbicie :D ale belki trochę nie równe mi robiła, jedna większą druga mniejszą to czasem jak siano nie było idealnie podsuszone to można się było złamać pod snopkiem xd

Odnośnik do komentarza
teściowa i tak nie ma nic lepszego do roboty a mleka jest sporo to się bawi, a sprzedaje po 12-14 w zależności co to za ser.
Odnośnik do komentarza
12-14 za kg to już się opłaci, znajomy ma piekarni to chciał 5 zł, za 5 zł to niech mnie w tylek cmoknie
12-14 za kg to już się opłaci, znajomy ma piekarni to chciał 5 zł, za 5 zł to niech mnie w tylek cmoknie
Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v