Skocz do zawartości

Choroba sałaty masłowej



Co to może być za przyczyna ze sałata robi się taka jak na zdjęciu i ginie

Rekomendowane komentarze

Zgorzel,porażone do wyrzucenia natychmiast bo infekują zdrowe.Paletki do dezynfekcji bo z następnymi zasiewami będzie to samo.

Odnośnik do komentarza
Gość

Opublikowano (edytowane)

Bez znaczenia.Za mokro i za zimno i masz co masz.Ja całe życie się tym zajmuje więc wiem co mówię

Edytowane przez marcin19071980
Odnośnik do komentarza
Gość

Opublikowano (edytowane)

Po taniości to butelka octu 0,5l na 10l wody i do tego 50-100ml Clorox lub podobny (wybielacz) może być Domestos.Najlepie zanurzenie w takim roztworze działa ale ty masz mikroskopijne ilości więc można opryskać i jeszcze mokre poskładać jedna w drugą i okryć szczelnie folią.

Edytowane przez marcin19071980
Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v