Ursus 4011 - temat zbiorczy
-
Podobna zawartość
-
Przez tomekxx1
Witam. Jakis czas temu postanowiłem że zrobie tura do mojej 40. Tur juz został wykonany i dzisiaj przeszedł pierwsze testy. Problem wygląda następująco, po nabraniu ziemi w łyżke (mała ilość) tur podnosi na wysokosc okolo 1.2 metra, po czym dalej juz nie chce ruszyc, a wręcz opuszcza sie po przestawieniu dzwigni rozdzielacza w pozycje podnoszenia. Tur jest póki co podłączony pod fabryczny rozdzielacz. Przy hydraulice nic nie robiłem od momentu kupna ciągnika. Jeśli chodzi o sprawdzenie manometrem, to bede mial taką mozliwosc dopiero za tydzień, a na ten moment chciałem się od was dowiedziec czy ktos mial podobną sytuacje, i jak problem został rozwiązany.
-
Przez Koniczny
Witam szukam ramkę/emblemat do ursusa c-355. Może być ona także z ciapka. Taka jak na zdjęciu. Może być nie pomalowana. Jeśli ktoś ma ją na sprzedaż to niech mi da znać😉
-
Przez kamilgr3
Siew pszenicy
Ursus c360 3p 4x4 oraz zestaw uprawowo siewny własnej produkcji z siewnikiem poznaniak.
A wy jakimi sprzętami siejecie? 😄
-
Przez dicloduo
Witam, czy ktoś miał przypadek że podczas pracy ciągnikiem nastąpił głośny łoskot w filtrze powietrza. Podczas sprawdzania zdarzenia wpierw zauważyłem wyciek oleju, ochlapana chłodnica i przód maski. Po zdjęciu miski oleju filtra okazało się, że został zerwany kołnierz w misce oraz boczne pęknięcie długości 5 cm z śladem zarysowania , drut podtrzymujący wkłady został w 3 kawałkach.
-
Przez Krizh
Test podnośnika i nowej pompy przed jesiennym siewem. Na pusto podnosi bez problemu nawet przy opuszczonym siewniku. Zobaczymy co będzie się działo przy zasypie zboża
-
Rekomendowane odpowiedzi
Upadek Fabryki Zetor
Czytaj dalej »
Ursus C-328 + D44