Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zalezy jaka folia.jak oryginalna to 2 razy.jak spozywcza przezroczysta to 3 razy.Nie ma roznicy w zakiszeniu.

Ta spożywcza to po prostu folia do palet :)

Ja kupuje po 50 zł za rolkę i owijam 2 krotnie sianokiszonkę, na nią kładę sianokiszonkę z białej folii.

Sianko tylko raz zawijam żeby nie zmokło.

Spożywczą wychodzi 2 zł/ belkę sianokiszonki :)

Opublikowano
160 zł :)

@ robert

@ szczewko

- podzielcie się swoja wiedzą na ten temat owijania /kupowania folii, bo większosci z nas - używajacych standardowych foli po 210 - 250 zł za rolkę to koszt owinięcia 1 beli wychodzi 8 - 10 złotych :)

Opublikowano

@ robert to mam pytanie czy kupujesz to folie w większych ilościach czy jakaś taka firma tania ( jakiej firmy ta folia) i czy 500 czy 750 bo 160 to jest bardzo tanio u nas to najtańsza to koszt powyżej 200 zł :) ( a nawet 40 zł piechoto nie chodzi :) ( na sztuce :)

Opublikowano

To jest folia 500 mm a cena 160 zł jest ceną netto ponieważ jestem Vatowcem i tak mnie interesuje :)

Brutto to wyjdzie 195 zł. Mi przywozili na miejsce.

Folie przezroczystą załatwia mi wujo, nawet nie wiem gdzie taką można kupić, ale gdyby producent dodał do niej barwnika np. białego to koszt pewnie nie przekroczyłby 100 zł za rolke i to właśnie byłby interes. Przezroczyste zabezpieczać przed dostępem nadmiernego nasłonecznie, u mnie to stawaim na górę białe lub stawiam w cieniu pod drzewami :)

Opublikowano

robert , a nie słyszałeś o czarnej foli sporzywczej , bo jak raz przywieźli mi pasze , to była owinięta taką folią , a pogadałem z kuzynem , i załatwił mi takiej foli do woli , a cena jest tylko o 5 zł na sztuce większa od przeźroczystej . A tak nawiasem , to zapytaj się wuja ile zarabia na tobie na tej foli , bo mój kuzaj bierze palete tej foli , i jeśli się nie myle , to płaci 13zł za rolkę przeźroczystej , a za rolkę czarnej ( dwa razy bardziej rozciągliwa , a za razem wytrzymalsza ) płaci 18 zł , ale to tylko dla niego , bo dla obcego , to cena dwa razy większa , Jak owine pierwszą bele tym , to wstawie fotke .

pozdro : endrju00711

Opublikowano
To jest folia 500 mm a cena 160 zł jest ceną netto ponieważ jestem Vatowcem i tak mnie interesuje :)

Brutto to wyjdzie 195 zł. Mi przywozili na miejsce.

Folie przezroczystą załatwia mi wujo, nawet nie wiem gdzie taką można kupić, ale gdyby producent dodał do niej barwnika np. białego to koszt pewnie nie przekroczyłby 100 zł za rolke i to właśnie byłby interes. Przezroczyste zabezpieczać przed dostępem nadmiernego nasłonecznie, u mnie to stawaim na górę białe lub stawiam w cieniu pod drzewami :)

aha chyba że tak ja myślałem ze 160 brutto :) a u mnie tata też jest vatowcem :)a tako przezroczysto to my mamy na piekarni do owijania tacek z ciachami :) tylko jeszcze z nią nie próbowaliśmy :) kiedyś trzeba będzie ( kiedyś musi być pierwszy raz :) )

a o tako czarno będziemy musieli sie spytać na hurtowni tam gdzie bierzemy przezroczysto

@ robert a mam pytanie czy jak owijasz to przezroczysto to ta foli nie pęka ??

http://www.swistak.pl/aukcje/3241251,Folia...per-cena-.html- tylko ciekaw na ile starczy

http://www.swistak.pl/aukcje/3241162,Folia...per-cena-.html- a tu zabujcza cena :)

https://ssl.allegro.pl/item352504412_352504412.html

tylko tak jakoś mało tych foli na rolce moim zdaniem :)

albo macie tak - to co ma ta firma z foli :F http://www.swistak.pl/uzytkownicy_aukcje/pphubartex.html

Opublikowano

Jedziecie do hurtowni gastronomicznej ,takiej co zaopatruje sklepy w rozne pierdoły jak lodowki krajalnice i takie tam.Jest kilka roznych typow tych spozywczych i musicie wybrac taka twardsza ktora sie rozciaga i nie pekaja za łatwo.Kupujecie taka folie i gotowe.Mozna owijac.