Skocz do zawartości

New Holland TDD

młody17

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Czy ktoś możne wie jak powinien być ustawiony czujnik miernik paliwa w baku new hollanda td95d bo wykręcałem go by zobaczyć czy nie zapchała się wlot rurki zasysającej paliwo a nie popatrzyłem jak on tam był ustawiony i teraz nie działa jak trzeba pokazuje od pełnego do 3/4 dobrze i dalej już nie opada choć paliwa już nie ma w zbiorniku. dziś go przestawiłem o jedna śrubę to pokazywał dobrze w zakresie od pustego do 1/4 potem się zawieszał. na pusto ruszając ręką pływak wskaźnik pokazuje prawidłowo w całym zakresie wiec pływak musi się blokować o ściankę baku.

Czy ktoś już wymieniał uszczelkę cięgien dolnych w TD80D lub podobnym (nr. 47129342)? Bo po 900 mtg i 4,5 roku z prawej olej trochę kapie. Cena tej uszczelki to blisko 50 zł. Czy wystarczy tylko spuścić olej hydrauliczny i wyjąć drążek stabilizatora i wymienić tą uszczelkę?

Nikt nie odpowiada, a podobno to częsta usterka. Ja po spuszczeniu oleju odkręciłem cały "wózek wychylny" bo tak jest wygodniej. Po wyjęciu drążka stabilizatora, należy wyjąć tulejkę w której siedzi uszczelka (ciężka sprawa, ale ściągacz dał radę). Można od razu wymienić też 2 łożyska ślizgowe przegubowe.

Moje pytanie nr.2 na jaki klej uszczelniane są w NH części tylnego mostu, chodzi mi o ten wózek wychylny, bo wygląda mi to na uszczelniacz anaerobowy (uszczelniacze silikonowe raczej odpadają)?

ktoś to zmieniał bez odkręcania tych śrub od dołu?? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez crouzer
      Witam
      Potrzebuje instrukcji do td5030 z rewersem hydraulicznym. Posiada ktoś? Byłbym wdzięczny za udostępnienie.
    • Przez Moriss97
      Witam
      Mam problem na forum już się t ebledy przewijały ale nadal mam brak odp. 
      Mianowicie problem polega na komunikacie błędu 3727 - new holland td5.85 2020 rok
      Zaraz po odpaleniu. Nie wiem co za przyczyna ? Gdzieś wyczytałem że ponoć lepkość oleju silnikowego. Słaba. Ale nawet jak wymieniłem filtry,i o na nowy nadal to samo. 
      A stalo się po tym jak przez parę minut miał większe spalanie i ciutke większe obory jakby dpdf dopalał ale nie było nic na komputerze widać. Etc. I po tym ten komunikat wyskoczył. 
      A teraz już nwm czy jakiś czujnik świruje czy tylko serwis..czeka. 
      Ktoś miał podobny problem.?

• Przez MAVERICK232
      Witam. Mam problem z moim N H TD90 z kierowcą. Mimo wymienienia siłownika gazowego na nowy, kierownica idzie ruszyć do góry i do dołu. Czy ktoś miał może taki problem?
      Pozdrawiam 
      MAVERICK 
    • Przez antrak
      Witam wszystkich,
      w moim nowym nabytku NH TD5 105 z 2016 roku zaświecił się bład 3141
      jeżeli ktoś się z tym wcześniej spotkał to proszę o pomoc zanim zacznę wzywać serwisy
    • Przez Lukas85
      Witam
      Ktoś moze rozbierał hamulce w NH z serii TD? U mnie słychac czasami jakies dzowne zgrzyty przy hamowaniu, zastanawiam sie czy da sie to ogarnac samemu?

• Dodaj nową pozycję...
v