Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Który z tych ciągników wybrać?? Ktory jest lepszy, cena oraz czy serwis jest drogi.

Które są bardziej wadliwe? Ktory mnie spali paliwa z plugiem obrotowym 4 skibowym kvernelanda??

W ogóle ktory jest oszczędniejszy?? Prosze o odpowiedzi?? dzieki

Edytowane przez robertbara
Opublikowano

w czym jest lepszy i dlaczego ma miec wieksza wydajnosc, bo tak ci sie wydaje, bo ma ladniejszy kolor, czy bardziej oplywowe swiatla????

uzyj argementow, a nie pustego gadania, beda warny za cos takiego!!!!

Opublikowano

Sąsiad ma NH TD80D i jak pracował z agregatem ścierniskowym 3m to na 3ha spalił mu 25l,tak mi mówił więc według mnie tm 130 będzie też palił dość sporo.

Opublikowano

Jeszcze nie slyszalem o TM80 jak juz to o TD80D. A seria TDD od TM sie rozni i bedzie pewnie roznica w spalaniu. Ja na TM175 jeszcze nie oralem to nie wiem ile moze spalic ale przy uprawie paliwa ze zbiornika ubywalo ale za to robota szla i pola bylo coraz mniej.

Opublikowano

ja tez nie słyszałem o TM80 i zgadam sie z ralfMTX140 ze jest różnica duza miedzy TDD od TM.osobiscie bym wybał DF napewno mniej spali od NH ale jedno jest pewne ze NH ma tanszy serwis od DF

Opublikowano
ja tez nie słyszałem o TM80 i zgadam sie z ralfMTX140 ze jest różnica duza miedzy TDD od TM.osobiscie bym wybał DF napewno mniej spali od NH ale jedno jest pewne ze NH ma tanszy serwis od DF

Z tym spalaniem to roznie bywa. Zalezy od warunkow jakich maszyna ma chodzic i co rob :( i. Ja mysle ze beda to male roznice. Mam NH i jakos narazie na niego nie narzekam chociaz mam go dosyc krotko bo od maja. ;)

Opublikowano

A ja się spytam: Jaka elektronika padła Twojemu znajomemu w TD80D?

Z tego co wiem to jest to ciągnik prosty, mechaniczny, bez elektroniki...

Chyba że masz na myśli elektryke, czyli oświetlenie itp ;) ?

A co do tematu to TM'ka przy porównywalnym ogumieniu z Agrotronem powinna zrobić więcej, bo jednak ma te pare koników więcej :(

Opublikowano

Najpierw sprawdź wg. jakiej normy ma podaną moc TM140, a wg. jakiej agrotron 130. I wtedy sie wypowiesz, który ma pare koni więcej. Bo jeśli pamięć mnie nie myli to jednak DF jest parę koni mocniejszy.

Opublikowano
Raporty z testów TM140

http://www.dlg-test.de/pbdocs/traktoren/NH_TM_140.pdf

http://tractortestlab.unl.edu/NewH/NH_TM140.pdf

Podobnych testów Agrotrona 130 niestety nie znalazłem w sieci.

Porównanie TM140 i 135 MK3 w spalaniu wychodzi właściwie identycznie.

http://www.dlg-test.de/pbdocs/traktoren/De...n_135_MK3_e.pdf

Teoretycznie 130 powinien palić mniej bo ma mniejszej pojemności silnik.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v