Uprawa bezorkowa
-
Podobna zawartość
-
Przez yaro_1
Witam. Za siedliskiem miałem łąkę. W sierpniu popryskałem ją randapem, później potalerzowałem, zaorałem i posiałem pszenicę. Około 3 tygodnie temu zaczęły się pojawiać kopce kretów i cały czas ich przybywa. Macie jakiś sposób na pozbycie się kretów. Wcześniej na łące też były, ale pomagało posypanie soli, przynajmniej ograniczało ich liczbę.
-
Przez Ziel
Witam forumowiczów.
Szukam osoby z wykształceniem chemicznym najlepiej wyższym,
potrzebuję opis sposobu przygotowania gleby do badań zawartości azotu ogólnego, badanie miało by być przeprowadzone sprzętem laboratoryjnym, tj podgrzewacz do 400 stopni C, spektrofotometr oraz testy kuwetowe (gotowce) o różnych zakresach.
Najbardziej ciekawi mnie w jaki sposób postępować z glebą aby nadawała sie do testu kuwetowego. Obsługa urządzeń ww. Jest mi znana.
-
Przez maroon
Czy ktoś z was przerabiał takie problemy i wie jak to wygląda w świetle prawa- czego można się domagać po złapaniu jakiegoś cymbała który robi szkody w naszych uprawach? Sąsiad właśnie czatuje na jednego takiego i dziś rozmyślaliśmy w jaki sposób pozbyć się takich debili - deski z gwoździami, rozciągnięty drut - czy jeśli ktoś sobie zrobi krzywdę na moim polu to ja za to odpowiem? Kiedyś w wiosce jeden z takich baranów jeździł crossem po polach ale że wiadomo było kto to to się poszło do rodziców a oni na to że "Gdzie ma jeździć?" Sąsiad na to że on trenuje boks i jak go jeszcze raz zobaczy na polu to sobie potrenuje bo nie ma na kim trenować Pomogło Ale to można zastosować jeśli się zna sprawcę - a co radzicie zrobić na nieznanych osobników i jak to wygląda w świetle prawa?
-
Przez m_i_c_h_a_l
Cześć,
Chciałem się podpytać czy warto wchodzić w ekoschemat 'Opracowanie i przestrzeganie planu nawożenia - wariant podstawowy' ?
Przy moim areale nie obowiązuje mnie ten ekoschemat, zastanawiam nad nim i pytanie czy dla kilkuset złotych większych dopłat warto go realizować?
Czy nie będzie tak, że będzie więcej kontroli i problemów niż to warte?
-
Przez kingway
Witam , jaki polecicie oprysk na oziminy ? Chodzi o zyto , pszenżyto , pszenicę ? Myślę nad Beflex plus Sunfire plus Xanadu - taki poleca mi znajomy oraz Bacara a ja myślę nad tolurexem i lentipurem - choć podobno słabo sobie radzą z tomką ościstą ? Co o tym myślicie ?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Uprawa porzeczki od A do Z
Czytaj dalej »
Uprawa pełna czy uproszczona? Co wybrać?
Czytaj dalej »
2x New Holland