Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witaj, mam dokładnie to samo serwis przyjechał, podpiął kompa i jest błąd czujnika booka czy bocka (nie pamiętam jak się pisze) można to zrobić bez kompa lecz wymaga wprawy i mega dobrego oka. A szarpie Ci cały czas czy tylko jak temp silnika jest powyżej 50 stopni? W kazdym razie jak szarpie to nie jeżdzij bo rzwalisz skrzynię. Tak mi powiedzieli w serwisie. Albo jak musisz jeździć to jak załączysz rewers do tyłu to dodaj gazu mocniej tak żeby szybciej zaskoczył i nie było szarpania.

Opublikowano

u mnie było dokładnie to samo, w moim przypadku przyczyną był ten czujnik sprzęgła bok czy bock. Podpięcie kompa przez serwis 500 zł jak bierzesz mechanika claasa po godzinach to połowę taniej.

Opublikowano

U nas za szarpanie rewersu odpowiedzialna była cewka znajdująca się za drabinką po lewej stronie (możliwe, że to co piszecie, to to samo, nie orientuję się w nazewnictwie). Koszt częsci bodajże 6 stów.

Opublikowano (edytowane)

Orientuje się ktoś może, czy istnieje możliwość zwiększenia mocy w axos 310 do ponad 80 koni bez wymiany podzespołów?

310 posiada takie same turbo i pompę jak 320? Różnią się tylko ustawieniami, czy także osprzętem?

Edytowane przez zyzek
Opublikowano
1 godzinę temu, pawelmf napisał:

Panowie mam na oku axosa 310 z turem na co zwracać uwagę przy oględzinach. Podzielcie się opiniami o axosach

Odrazu go trzeba podkręcić na pompie , bo mocy nie ma:)

Opublikowano

suchy1984 napisał:

1 godzinę temu, pawelmf napisał:

Panowie mam na oku axosa 310 z turem na co zwracać uwagę przy oględzinach. Podzielcie się opiniami o axosach

Odrazu go trzeba podkręcić na pompie , bo mocy nie ma:)

To wiem, ale na co zwracać uwagę

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.01.2019 o 15:18, pawelmf napisał:

Czyli dobrze zostałem wprowadzony w błąd bo on mam pompę o wydatku 60l.

Pompe ma na pewno 60l , a mowisz ze 40litrów wchodzi do axosa ? Pytam bo tez mam dowymiany?

Edytowane przez suchy1984
Napewno doborze tam wszystkich olejem jest zalane , pozniej osobno mos przedni , i silnik
Opublikowano

Witam Panowie po wymianie oleju zaczęła mi pracować głośniej pompa hydrauliki. Na zgaszonym silniku a wzierniku oleju jest w skrzyni pod górną kreskę po odpaleniu olej znika z wzierniku czy to dobrze gdy zgaszę silnik olej sowrotem się pojawia ale jest tak jakby w górnej części tak jakby spieniony postoi jakiś czas robi się taki przezroczysty jak wyglądał przed wlaniem czy to ma jakieś znaczenie.

Opublikowano
4 godziny temu, pawelmf napisał:

Witam Panowie po wymianie oleju zaczęła mi pracować głośniej pompa hydrauliki. Na zgaszonym silniku a wzierniku oleju jest w skrzyni pod górną kreskę po odpaleniu olej znika z wzierniku czy to dobrze gdy zgaszę silnik olej sowrotem się pojawia ale jest tak jakby w górnej części tak jakby spieniony postoi jakiś czas robi się taki przezroczysty jak wyglądał przed wlaniem czy to ma jakieś znaczenie.

Jest ok ten typ tak ma niczym sie nie przejmuj. Zawsze stan oleju sprawdzaj na zimnym silniku,skrzyni . A poziom oleju w skrzyni ma byc bodajże na srodkowej kresce mowimy o skrzyni ,a w silniku tak dziwnie bo ma byc na górnej kresce w tedy jjest prawidlowy stan .

Opublikowano
suchy1984 napisał:

Dnia 24.01.2019 o 15:18, pawelmf napisał:

Czyli dobrze zostałem wprowadzony w błąd bo on mam pompę o wydatku 60l.

Pompe ma na pewno 60l , a mowisz ze 40litrów wchodzi do axosa ? Pytam bo tez mam dowymiany?

Na postoju po wlaniu ty h 40l. Na wskaźniku jest pod górną kreskę, ale po podpaleniu olej wciąga i na wskaźniku niema ani grama oleju

Opublikowano
suchy1984 napisał:

Tak jest tak ma być:)

Kolego widzę, że jesteś zoriętowany w claasach. Mam taki mankament wałek wom kręci się prawidłowo ale na 1000 obr. Pokazuje mi prędkość wałka WOM ale na 540 już nie nawet na desce rozdzielczej nieświeci się kontrolka od wom ale wałek się kręci prawidłowo. Chciałbym to zrobić podejrzewam że to problem czujnika tylko gdzie go znaleźć