Skocz do zawartości

Mazur (4 metry) a Zetor 7211

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

i dal rade skrzyni na maksa nie zasypywalem jakies 200-250kg i poszlo w uciagu nie ma problemu tylko ostroznie ze sprzeglem i bruzda to wtedy bedzie git a na pole wozkiem transportowym podjazdy i idzie ale bede kupywal do niego agregat uprawno-siewny prawdo podobnie 2,5metra i powino byc gites :P

Opublikowano

takiego podnosiłeś sześdziesiątką nie wierze ja go ciągałem nawet fajnie szło bo nawroty wykonywałem na miejscy raz przy razie ale zwłaszcza na górce ciagnik miał cięzko więc niechce mi sę w to wierzyć a mam w C-360 od kąd pamiętam zawór bezpieczeństwa od C-385 (160 zamiast 120bara)wiec i troche więcej pary na cięgnach niż orginał ale jak kierować na przecznikach chyba tak jak ja zakładam do C-360 brone aktywna zeby uprawić między drzewkami w ogrodzie i jak podniosę ją do góry to tylko na wstecznym mogę jeździć :P

Opublikowano

gorek nie mam wiec nie wiem ale przy pelnej skrzyni to szkoda ciagnika a drugie co to jak zaczniesz sie kopac i bedziesz chcial uciekac podnoszac siewnik dla zmniejszenia oporu u ciagu to sie pograzysz i d*pa blada bedzie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez paktofonikas1987
      Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
  • Dodaj nową pozycję...
v