Skocz do zawartości

Młody rolnik 2017/2018

kamil1985

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W 2019r. składałem na Młodego Rolnika. SO gospodarstwa 15.000 + 10% powiększenie

W 2020r. składam na Modernizacje obszar D. +20%

Interesuje mnie od jakiego SO Gospodartwa będzie liczony w Modernizacji żeby powiększyć o 20%?? Czy od bazowej 15.000 czy od 16.500

Witam, planuje złożyć wniosek w nowym naborze który ma być w maju, w związku z za małym areałem gruntów własnych planuje dokupić ziemię za premię. I tu jest moje pytanie, czy mogę tak zrobić ? Co w przypadku gdy spełniam wielkość ekonomiczną w roku wyjściowym ale brakuje mi 1,5 ha gruntów własnych które planuje dokupić ? Z góry dzięki za podpowiedzi :) 

Ja jeszcze raz mam pytanie. Złożyłem wniosek o płatność 22 listopada razem ze zmianą bo jedna działka się zmieniła na inną i moje pytanie jest czy najpierw muszą rozpatrzyć zmianę i dopiero trzy miesiące od tego pieniądze czy od 22 listopada liczy się trzy miesiące na wypłatę pieniędzy? Co powinien teraz zrobić? 

Jak złożyłeś razem z wnioskiem o wypłatę pierwszej raty i jeszcze nikt do Ciebie nie dzwonił to raczej jesteś jeszcze w kolejce i nikt do Twojego wniosku nie usiadł. Najlepiej jak zadzwonisz do swojego oddziału i zapytasz kto się zajmuje Twoim wnioskiem, a potem bezpośrednio z pytaniami do tej osoby.

Czy jeśli we wniosku mam wpisany rozrzutnik marki Jolmet A dostałem korzystniejszą ofertę na rozrzutnik marki Roltrans O takich samych parametrach to muszę robić jakieś korekty w agencji żeby kupić tego roltransa zamiast jolmeta?

1 godzinę temu, rolas360 napisał:

Czy jeśli we wniosku mam wpisany rozrzutnik marki Jolmet A dostałem korzystniejszą ofertę na rozrzutnik marki Roltrans O takich samych parametrach to muszę robić jakieś korekty w agencji żeby kupić tego roltransa zamiast jolmeta?

Jak ja zmieniałem markę ciągnika to musiałem km te same 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v