Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Stihla MS180, trochę mała, ale na moje potrzeby wystarcza. Ma 4 lata i przerobiła 4 łańcuchy i jedną prowadnicę, jedną świecę, jedną podkładkę plastikową (dobrze jest ją przeciąć i zrobić niepełny pierścień, wtedy nie będzie się odkształcać). Acha jeszcze wymieniłem zębatkę od napędu łańcucha i przeszłą czyszczenie zbiornika oleju oraz linka i rączka są nowe. Przydałoby się jeszcze sprężynę zmienić, ale to kiedyś. Ogólnie to ma jedną poważną wadę trzeba uważać, żęby paliwanie wyssać do dna bo ciężko ją potem zapalić a nie ma pompki.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Runder
      Witam napewno cześć z was posiada takowe piły więc prosze o opinie na temat tzw. "elektryków" (chodzi o pilarki łańcuchowe)
    • Przez ursus-5314
      Jaką prasę łańcuchową do cięgnika 70 km?
    • Przez LukasW
      Witam
      Jestem nowy i bardzo proszę o pomoc w/s pilarki.
      Pilarka
      Einhell BG PC 4040 2KModpala i pracuje normalnie przez około 30 minut , gdy się nagrzeje wchodzi na wysokie obroty i gaśnie i nie można jej odpalić.
      Gdy ostygnie można nią pracować 30min i znowu.
      Pomocy proszę

• Przez weasprox
      Witam wszystkich
      Dziś miałem takie zajście, że chciałem pociąć pniaki drzewa i odpaliłem piłe na 2 miesięcznej mieszance paliwowej. Piła po wielu próbach odpaliła, ale zaraz gaśnie i nie wiem co się mogło stać, czy mogą to być pierścienie ?
       Z góry dzięki za odp.
    • Przez PiotrMarkiewicz
      Witam,

Potrzebuje szpilki która trzyma głowice w silniku C-360, gdyż ta moja została wyrwana z bloku. Potrzebuje najlepiej takiej, która
      1. Ma długość 14,3cm(lub około 14cm), z jednej strony gwint 14 milimetrów, a z drugiej strony gwint 16 milimetrów
      lub
      2. Szpilke o długości 14,3cm(lub około 14cm), która z dwóch stron ma gwint 16 milimetrów.

Czy ktoś jest w stanie mi poradzić gdzie mogę taką zamówić lub zna jakieś inne rozwiązanie i produkt, który taką szpilke może zastąpić?

Pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v