Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

czy orientuje się ktoś jakie dokładnie są róznice między tymi traktorami,chodzi mi o wym. zewn. róznice między podzespołami itd.bo zastanawiam się czy da sie obejść tą kretyńską wyliczankę ARIMR dotyczącą mocy traktora do wielkości gospodarstwa,mianowicie zamówić ciągnik mocniejszy z oznaczeniami słabszego modelu,

Opublikowano

róznia się tylko moca. wymiary zewnetrzne masz te same choc nie które zaleza od oguminia gdybys myslał o 640 to on jest juz wiekszy napewno wyzszy i chyba dłuzszy.wszytko inne tzn kabina pompy itd sa takie same. pogadaj z dilerem niech w oferte wpisze najnizsza z katalogowych mocy. DF podaje moc nominalną według dwóch norm i jeszcze moc maksymalna M600 nominalnej ma chyba 124 km a maksymalnej 134 a M620 nominalnej ma juz 164 a max chyba 168km. moze podejdz do tematu z innej strony staraj sie udowodnic urzedasą ze tobie akurat jest potrzebny wiekszy ciagnik bo masz np ziemie ciezkie albo ze masz niekorzystny rozłóg pól albo ze masz park maszynowy przygotowany pod 170km traktor. a jak bedziesz wiedział ze ci nie dadza to spróbuj na Finansowanie Fabryczne wiem ze np NH ma teraz super warunki a na dofinasowanie kup sobie maszyny, ale to jest juz temat do innego działu AF ;)

Opublikowano

różnią sie skrzynią biegów (znaczysie tyłkiem) 620 jest cięższy niepamietam o ile ale jest ten zf t-7200 to jest inny model w 600 a inny w 620 , ja bym odradzał jakieś tunningi robić niebałbym sie o silnik tylko o skrzynie, 620 też jest wymiarowo ciut więkrzy

Opublikowano

różnią sie skrzynią biegów (znaczysie tyłkiem) 620 jest cięższy niepamietam o ile ale jest ten zf t-7200 to jest inny model w 600 a inny w 620 , ja bym odradzał jakieś tunningi robić niebałbym sie o silnik tylko o skrzynie, 620 też jest wymiarowo ciut więkrzy

Żadnym tyłkiem się nie różnią, błotnikami też nie, możesz sobie domówić szerokie błotniki jak chcesz opony np 600mm, M600 i 610 maja koła przednie 24" 620 ma 28" na tyle wszystkie trzy modele mają 38" a większe już 42". Różnica w mocy wynika z dawki paliwa z 610 można zrobić 620.

Opublikowano

Żadnym tyłkiem się nie różnią, błotnikami też nie, możesz sobie domówić szerokie błotniki jak chcesz opony np 600mm, M600 i 610 maja koła przednie 24" 620 ma 28" na tyle wszystkie trzy modele mają 38" a większe już 42". Różnica w mocy wynika z dawki paliwa z 610 można zrobić 620.

ahh ^^ skoro tak uważasz to wytłumacz mi skąd sie bierze różnica w masie różna moc podnośnika a także cena, mówiąc tyłkiem miałem na myśli to co jest za silnikiem nie miałem na myśli np. kabiny, i przed ponownym zabieraniem głosu radze zajżeć na strone producent tych skrzyń w tym przypadku strone zf-a i po oblukaniu dokładnie tej serji skrzyń zabierać głos seria t-7200 ma chyba 4 rodzaje skrzyń różnią sie ciężarem i mocą jaką mogą przenieść*, a także udźwigiem podnośnika :P

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinWoos
      Witam posiadam taki problem ze podnosnik po zgaszeniu silnika opada, prawdopodobnie z powodu niskiego stanu oleju moje pytanie jest takie gdzie jest bagnet lub cos innego zeby sprawdzic poziom oleju I jaki olej dolac? Wybaczcie ze zadaje takie pytania ale jestem zielony w tej dziedzinie
    • Przez hiper81
      mam problem z prawidłowym pomiarem temperatury oleju w silniku. Wskaźnik się ustawił na MAX... wymieniłem czujnik, i mam wrażenie że odczyty nie są prawidłowe bo dość szybko licznik zaczyna wskazywać maksymalną temperaturę. Szukam przyczyny dalej... 
      Rezystancja czujnika rozpoczyna się na pokojowej temperaturze od ok 1,8 kOhm i leci w "dół" w miarę ogrzewania czujnika. 
      Czujnik uszkodzony ma rezystancje w temperaturze pokojowej ok 7,5 kOhm - zakładam że uległ uszkodzeniu skoro nowy ma niższą. 
      ALE.. 
      w liczniku wymieniałem również żarówkę od kontrolki i musiałem go zdemontować i otworzyć - na jego płytce jest przełącznik nie dostępny bez rozebrania - ale nie ma opisu od czego on jest - to jest jedyny przełącznik na tej płytce elektronicznej licznika. 
      Macie może wiedzę co to? 

Nie zrobiłem zdjęcia - ale rozbiorę ponownie i zrobię fotkę, na ten moment pokazuje tylko jaki to typ licznika (znalazłem w necie wygląd) - ale mój ma "nie cyfrowy" wskaźnik motogodzin reszta wygląda tak samo. 
      https://pl.aliexpress.com/item/1005004460813453.html

• Przez asus921
      Witam.
      Co moze byc przyczyna wycia hydrauliki? Swieci sie kontrolka od hydrauliki i wyje. Podnosnik dziala normalnie. Jak deliktnie nacisne na sekcje to wycie ustepuje, jak cofne dzwignie to wyje. Olej dolalem, bo bylo malo, ale podnosnik i wyjscia hydrauliczne dzialaja normalnie tylko na luzie cos wyje jakby sie jakis zawor zacial?
      Ciagnik nie uzywany 2 lata, potrzebny teraz na kilka godzin do podciagania przyczep. Stal i sie zepsul xD.
    • Przez daizor
      Tak jak w temacie kompletna serwisów-ka w języku angielskim.

Instrukcja do pobrania :
      http://www.wrzucaj.com/518069

Proszę o wciśnięcie "głosuj na post do góry"
      W sprawie hasła do archiwum pisać na PW
    • Przez arty
      Jak prawidłowo używać tzw sprzęgło pięciominutowe WOM w ciągniku Deutz/Same/lamborghini?

Mam z lewej strony dźwignie z pozycjami - Wałek WOM zależny od prędkości jazdy/luz/wałek zależny od obrotów silnika.
      Aby przełączyć dźwignię z luzu na zależne od prędkości jazdy mogę to zrobić przy pracującym silniku - nic nie zgrzyta - aby przełączyć z luzu na zależne od obrotów murze zgasić silnik bo w przeciwnym razie jest zgrzyt.... (sprzegło pieciominutowe cały czas wyłączone). Aby wałek zaczął się obracać muszę jeszcze przekręcić elektryczny przełącznik....  -nie znam sie na tym ale to chyba to sprzęgło pięciominutowe.... - tym też wyłanczam WOM np na nawrotach...
      Gdzieś słyszałem ze  aby nie zużywało się jakieś tam łożysko powinno sie po skończonej pracy z WOM wyłączyć sprzegło pieciominutowe - właczyć luz na dzwigni i następnie sprzegło pieciominutowe znow przelaczyc na pozycję załączone tak jak w trakcie pracy WOM. Nie wiem czy ta instrukcja dotyczy konkretnej marki czy w ciagnikach SDF też powinno sie tak robić???
  • Dodaj nową pozycję...
v