Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

JOHN DEERE 5015, FENDT 206,claasNECTIS -

witam , koledzy pomóżcie ,który ciągnik wybrać ???jakie są koszty dodatkowego osprzętu ,jak ich spalanie i jak wygląda praca z tymi maszynami ??? szukam sprzętu do sadu a wiec przedni TUZ koniecznie potrzebny wink.gif,czy sa warte swojej ceny ???sam mam Lamborghini R1 i MF ale trzeba by cos nowego i na czasie :D

Opublikowano

czytałem to tam nic nie ma sa same błache sprawy i goscie wysuwaj jakies swoje propozycje bez jakiego kolwiek opisu i poparcia nic tam nie ma

no ja tez mam taka nadzieje i mam nadzieje ze tu beda same konkretne wypowiedzi i argumenty w tym temacie :D bo tego bardzo mi potrzeba a wiem ze pomimo zamowienia to na ciagnik trzeba troche czekac :angry:

Opublikowano

lechu0042@ nie pisz posta pod postem,staraj sie pisać wszystko w jednym poście,

napisz ile miałbyś wydać na ten ciągnik,jakiej powierzchni sad,opisz jakoś dokładniej wtedy bedziemy mogli ci lepiej pomóc :D

Opublikowano

sad mam o powierzchni 28h :D i wiem ze na te ciagniki potrzeba troche kasy mam nadzieje ze w 200 tys sie zmiecze ,wiecej jak 250tys nie dam bo nie mam i jeszcze chciałem w przyszłosci w tura zainwestować :D

Opublikowano

to jak masz tyle kasy to nawet na fenda wyrobisz bo napewno nie bedzie kosztował wiecej niz te 200tyś :D

a pisałeś coś jeszcze o osprzećie,o jaki ci konkretnie chodzi??jakiego typu maszyny??nie znam sie na sadownictwie wiec napisz do czego służa i co to jest.... :D

Opublikowano

ciagnik bedzie chodził np w zestawie rozdrabniacz do gałezi(kosiarka do trawy)+opryskiwacz do sadu, albo wygarniacz gałezi +rozdrabniacz gałezi, a takze z maszynami takimi jak , kultywator 1,8m ale z 20 zebami , gruberem , głeboszem,sadzarka do drzewek,czasami pług bo wiadomo sad tez sie wymienia i ziemie trzeba uprawic :D i jak wspomniałem o turze bo trzeba miec czym załadowac -bo czasami trzeba i troche wapna rozsiac i nawozu naturalnego :D roztrzasc

Opublikowano

ja bym wybrał coś silniejszego np.NECTIS 257 lub NECTIS 267 fendta FENDT 208 V/F/P lub FENDT 209 V/F/P JOHN ma dość mocy,ale ja nie mam nic wiecej do powiedzenia .tylko tyle ze jak do takiego sprzętu to potrzeba troche wiecej koni ...niech ktoś sie wypowie kto też ma sad na AF :D

Opublikowano
czytałem to tam nic nie ma sa same błache sprawy i goscie wysuwaj jakies swoje propozycje bez jakiego kolwiek opisu i poparcia nic tam nie ma

nie rozumiesz ze skoro juz istnieje to mozesz sie do niego podlaczyc, zadajesz w nim swoje pytanie bo pasuje do opisu tematu i zyskujesz to samo, tylko ze na forum nie robi sie syf, bo nie ma 3 bardzo podobnych tematow :D ludzie wlaczcie myslenie.

w PW poslalem ci linki z tematami konkretnie o interesujacych cie modelach.

teraz to sam juz nie wiem co z tym zrobic, temat ma pare odpowiedzi, z czego niestety wiekszosc to tlumaczenia autora itp. ech sami sie prosicie o konsekwencje, a pozniej palcz, badz wyzwiska....

Opublikowano (edytowane)

xxxxxxxxxxxxxxx

Edytowane przez klocek
Opublikowano

Moim zdaniem bierz JD 5015 chyba najlepszy był. U nas w okolicy jest już 3 takie, wszystkie z przednim TUZem, właściciele chwalą te ciągniki. No ciągnik jest zwrotny, ale jak chcesz na prawdę zwrotny ciągnik to szukaj w stajni NH, tam jest seria ze skrętną osią.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v