Zamgławiacze, opryskiwacze spalinowe
-
Podobna zawartość
-
Przez qkohe155
Macie jakieś sprawdzone sposoby, czym pomalować deski w zastawie do tuczarni na głębokiej ściółce, żeby świnie nie gryzły?
Poprzednia zastawa ze sosny wytrzymała 23 lata, z tym że świń nie było cały czas, a ostatnie kilka lat była co chwile łatana blachą. W innych kojcach trzymają się lepiej, ale ta była jakaś słabsza. Nowa zrobiona ze świerku wyciętego parę lat temu.
-
Przez rolnikgospodarny95
Mam pytanie bo mam na plecach inspekcję nie długo. Jeżeli nie wchodziłem w dobrostan zwierząt muszę zakładać poidła? Bo słyszałem że na razie ci co a na dobrostanie. Wiem że każdy musi mieć apteczkę na leki. Dodam że wodę leje w koryto
-
Przez Przemas321111
Witam
Mam okazję kupić stare budynki. Chciałbym je przystosować do hodowli kontraktowej świni.
Zabudowania to:
2 budynki po hodowli krów . Budynki ze stropami , posadzkami o wielkości około 600 M2
Stodoła z posadzka bez stropu o wielkości 560m2
Chciałbym się was doradzić jak przerobić takie budynki. Czy zrobić je na rusztach czy na głębokiej ściółce. Jakie mogą być przykładowe koszty takich przeróbek i przystosowania budynków do takiej hodowli.
Za wszystkie odpowiedzi i pomoc z góry dziękuję :)
-
Przez Gąsiorek777
Witam,
Orientuje się ktoś może jaki może być koszt +/- wylania fundamentów "basenu" pod chlewnię na rusztach, może ktoś ostatnio budował chociaż zdaję sobie sprawę że teraz cięzki czas na takie inwestycje.
Wymiary 40mx20m głębokość 0,8m/1m
-
Rekomendowane odpowiedzi
Krukowiak Goliat 3000l PHB czy Unia Heron 3018 3000l???
Czytaj dalej »