Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dla was pytanie mam co jest lepsze na 4 hektary sadu władimirec czy mf 255 prosze o odpowiedzi Ja myzle że władimirec jest lepszy a wy jak myslicie ;)

Opublikowano

oba maja super komfort :lol: a do 4h sadu to ci władek wystarczy bo mf to duzy wydatek

Opublikowano (edytowane)

xxxxxxxxxxxxxxx

Edytowane przez klocek
Opublikowano

po co w ogóle taki temat zakładać . Chłopie ja ci powiem tak jak chcesz zaoszczedzić na paliwie to kup ruska ale jak troche myślisz to kup Mf 255 bo on ci to samo spali jak biegi dobierzesz wyższe to lżejszych prac a zrobi ogólnie o wiele więcej .nie ma co porównywać takiego ciągnika z ruskiem

Opublikowano (edytowane)

xxxxxxxxxxxxxxx

Edytowane przez klocek
Opublikowano (edytowane)

Zdecydowanie popieram "johny11901" swięte slowa mówisz !!! pozdro ;)

Ostrzeżenie za pisanie postów które nic nie wnoszą do tematu

Edytowane przez robertbara
Opublikowano

Spokojnie Panowie forum nie jest od takich wyzwisk ;) wracając do tematu ja radziłbym MF 255 jest niższy(jak masz kabinę) ma więcej mocy od T25A wydaje mi się ciągnikiem sprytniejszym tzn:poręczniejszym do sadu MF nadawałby się lepiej do prac np: do kosiarki B).

Opublikowano

W mojej okolicy większość ludzi ma T 25 w sadach a jeśli ciągnik ma pracować np przy opryskach to trzeba pomyśleć o szczelnej kabinie i wydaje mi się że tu wygrywa T25 z tą orginalną kabiną oczywiście

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jeśli tylko w sadzie ma pracować to bierz Ivana, z oryginalną kabiną. Rozstawienie kół przednich regulowane od 1200mm - 1400mm tylne od 1100-1500 (dla opon 9-32) i 1200 - 1470 (dla opon 10-28) poza tym możesz wyregulować(wysokość itp) pod swoje potrzeby do sadu, także dla mnie odpowiedź jest jednoznaczna <_<

Ruska kupisz w dobrym stanie za ok. 10 ~ 15 tyś

Opublikowano
Wiadomo ze T25 można podwyższać ,obniżać,poszeszac i zwziać ale zależy jak masz górzysty ten sad to lepiej MF bo silniejszy a kabine można uszczlnić w MF jak masz dużo kasy to bierz MF.

Ja mam władimirca, mam trochę sadu i porzeczek. jak równy teren to władek jest idealny. Do tego szczelna kabina. Ja szukam cos mocniejszego bo u mnie górki są i władek średnio sobie radzi

Opublikowano

A z czym pracuje ze jest tobie za slaby pod gorke, moj pługi targa pod gorke i jest dobrze i nie narzekam.

Jak dla mnie to bierz władka, na allegro aktualnie stoi Wladimirec 2032 z 2001 roku z przednim napędem 32KM 20 tys do negocjacji taki by ci starczył i by ci pochodził wiele lat

Opublikowano (edytowane)

Główny problem to pługi kultywator, czasami rozrzutnik obornika, trzeba zachodzic z góry, ale czasami jest problem z zatrzymaniem się <_< Ziemie mam gliniastą,

Ostrzeżenie za cytowanie ostatniego postu!!

Opublikowano (edytowane)

Jakoś ja tez daję radę <_< a słowo górzysty oznacza dla każdego co innego. A rozrzutnik też mam 4t radziecki. No ale koniec OT

Ostrzeżenie za cytowanie ostatniego postu!!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kingway
      Witam , planuje kupić ciągnik i mam na oku Fendt favorit 818 i John 7810 - moc niby ta sama ceny podobne  . I teraz nwm którego wybrać ? Może ktoś coś podpowie ? Podejrzewam , że JD napewno wiecej pali , ale i też no robi robotę , Fendt znów wygodniejszy . A części i naprawy ? JD z skrzynią Powet Quad.
    • Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
  • Dodaj nową pozycję...
v