hardi navigator 3000 czy john deere 732
-
Podobna zawartość
-
Przez tommy66692
Witam posiada ktoś taki sterownik w opryskiwaczy? Mam problem bo planuje rozlewac rsm i nie mam pojęcia jak zmienić gęstość cieczy na 1.28 może ktoś coś podpowie? W tej instrukcji co jest na internetach nie za wiele można rozszyfrować
-
Przez velFoka
Panowie zakupiłem opryskiwacz RAU D2 z quantotronik ts2.
Poprzedni właściciel miał wyciągnięte gniazdo usb i pod nie podłączał czujnik prędkości. Natomiast ja w swoim ciągniku posiadam gniazdo iso 11789 i chciałbym pod nie podłączyć. Dostałem w zestawie ten czujnik i teraz mam taki pomysł żeby zamiast tego czujnika to pod usb podłączyć się pod iso. Czy to zda egzamin czy nie?
Kolejny pytanie to na pierwszym zdjęciu jest koreczek a pod nim gniazdo i do czego ono służy?
Zrobiłem fotę pod które przewody podpięte jest usb i teraz pytanie co plus a co minus?
Może ktoś posiada instrukcję do quantotronik ts2?
-
Przez yacenty
Hej,
Ciągnik ma złącze ISO11687 które podaje prędkość ciągnika - 7 pinowe
W opryskiwaczu sygnał prędkości jest podawany przez kabel 3 pinowy.
Ktoś z was robił przewód do podłączenia 7 pin do 3 pinów?
Niby są gotowe kable ale kosztują ok 400zł a po drugie jak czytam to pokazują praktyczną prędkość jazdy - czyli prędkość z radadu lib GPS.
Mój ciągnik wg specyfikacji na tym złączu podaje prędkość jesli jest wyposażony w GPS, a nie jest wiec zakłdam ze nie pokaze mi nic.
Stąd pomysł aby zrobić przewód i teraz pytanie. Po stronie ciągnika mamy: plus, masa, prędkość (na P1 - aktualna - z radaru, lub P2 - teoretyczna - ze skrzyni biegów). W opryskiwaczu mamy plus, masa sygnał.
Pytanie więc, czy potrzebuję zrobić przewód 3 żyłowy i podać plus, masa, prędkość? czy wystarczy podać tylko predkosć, przecież sterownik opryskiwacza jest zasilany innym przewodem prosto z akumulatora, więc po co mu jeszcze raz zasilanie?
-
Przez yacenty
Hej, postanowiłem wymienić zawory sekcyjne w opryskiwaczu.
Przy okazji wymienię resztę, czyli przepływomierz i czujnik ciśnienia.
O ile zawory to prosta sprawa, bo będzie Arag 863, o tyle mam problem z doborem przepływomierza.
Co radzicie? Niby jest tani i dobry polmac, ale kuszą też przepływomierze elektromagneztyczne. Cy to Arag Orion czy Polmac 463.
Kto z was używa elektromagnetycznego? Jak to jest wtedy z rsm? Liczy 1:1 czy trzeba robić korekty? Jak to jest z wytrzymałością przepływomierzy?
Podpowiedzcie, co wybrać
Pozdrawiam
yacenty
-
Przez jakubpawelcc
Cześć! Mam do wyboru dwa opryskiwacze: Krukowiak Goliat 3000l PHB i Unia Heron 3018 3000l. Który z nich Waszym zdaniem będzie lepszy? Chciałbym poznać Wasze doświadczenia i opinie na temat ich wydajności i jakości. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę!
opryskiwacz 2.jfif
-
Rekomendowane odpowiedzi
Ciśnienie wtrysku
Czytaj dalej »
John deere 1640+krone