Massey Ferguson 8180 problem z elektroniką
-
Podobna zawartość
-
Przez Radas777
Witam, chciałem się podzielić swoim doświadczeniem. Nie działał mi podnośnik w moim MF 3610. Podnosił, ale bardzo wolno. Na początku padło na elektrozawór, ale zweryfikowałem to i okazało się, że elektryka działa. Powodem była pęknięta i wyszczerbiona sprężynka, której fragment blokował suwak przepuszczający olej do siłowników podnoszenia. Sprężynka znajduje się tam gdzie wskazuję palcem. Można ją zastąpić sprężynką ze stali nierdzewnej 302 drut 0.9mm średnica około 10 mm i długość 35-38 mm. PRzy tych wymiarach można uzyskać sztywność około 1N/mm czyli taką jak miała stara.
Taka mała porada, że do odkręcania zaślepek niestety, ale potrzebny jest młotek i przecinak, bo inaczej zrywa się imbus...
-
Przez damianXXL
Witam.
Mam zapytanie do posiadaczy mfa 3060. Chodzi mi o kontrolkę 'zająca' na zegarze. Nie świeci od początku zakupu. Wszystko inne świeci.
do czego ten zając jest podłaćzony? półbiegi moze? Demontowałem zegary, wszystkie żaróweczki sprawne. Podajćc prąd bezposrednio na kontrolkę zająca- świeci, w ciągniku już nie. Pomożecie?
-
Przez lukbold
Pytanie do znawców elektryki, elektroniki... co trzeba dokupić aby zczytać z czujników MF 3060 prędkość jazdy, prędkość obr WOM? Pewno można gdzie ze szrotu wyrwać ten wyświetlacz datatronic ale domyślam się że tanio nie będzie.... marnują się te wyprowadzone koło sterownika autotronic kostki... zapewne licznik rowerowy działa na innej zasadzie niż te czujniki w traktorze? jakieś pomysły?
-
Przez Marcinzxc
Witam! 😁
Czy miał ktoś kiedyś podobny przypadek z kontrolkami od półbiegów?? 😁
Video_2024_12_17_23_07_33.mp4
-
Rekomendowane odpowiedzi
Heder varifeed
Czytaj dalej »
Massey Ferguson 255