Skocz do zawartości

Massey Ferguson 8180 problem z elektroniką

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Witam, posiadam massey, dzisiaj rano po przejechaniu paru kilometrów przestał działać mi rewers do tyłu, w kabinie poczułem tylko zapach spalonego plastiku i gumy, zajrzałem do przekaźników i był jeden spalony to go wymieniłem, ale to nic nie dało, może ktoś z was miał taką awarię? Droga naprawa tego?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Radas777
      Witam, chciałem się podzielić swoim doświadczeniem. Nie działał mi podnośnik w moim MF 3610. Podnosił, ale bardzo wolno. Na początku padło na elektrozawór, ale zweryfikowałem to i okazało się, że elektryka działa. Powodem była pęknięta i wyszczerbiona sprężynka, której fragment blokował suwak przepuszczający olej do siłowników podnoszenia. Sprężynka znajduje się tam gdzie wskazuję palcem. Można ją zastąpić sprężynką ze stali nierdzewnej 302 drut 0.9mm średnica około 10 mm i długość 35-38 mm. PRzy tych wymiarach można uzyskać sztywność około 1N/mm czyli taką jak miała stara.
      Taka mała porada, że do odkręcania zaślepek niestety, ale potrzebny jest młotek i przecinak, bo inaczej zrywa się imbus...

• Przez damianXXL
      Witam.
      Mam zapytanie do posiadaczy mfa 3060. Chodzi mi o kontrolkę 'zająca' na zegarze. Nie świeci od początku zakupu. Wszystko inne świeci. 
      do czego ten zając jest podłaćzony? półbiegi moze? Demontowałem zegary, wszystkie żaróweczki sprawne. Podajćc prąd bezposrednio na kontrolkę zająca- świeci, w ciągniku już nie. Pomożecie?
    • Przez Roberto86
      Witam posiada ktoś z użytkowników katalog czesci do mf3070 i instrukcje napraw???
    • Przez lukbold
      Pytanie do znawców elektryki, elektroniki... co trzeba dokupić aby zczytać z czujników MF 3060 prędkość jazdy, prędkość obr WOM? Pewno można gdzie ze szrotu wyrwać ten wyświetlacz datatronic ale domyślam się że tanio nie będzie.... marnują się te wyprowadzone koło sterownika autotronic kostki... zapewne licznik rowerowy działa na innej zasadzie niż te czujniki w traktorze? jakieś pomysły?
    • Przez Marcinzxc
      Witam! 😁
      Czy miał ktoś kiedyś podobny przypadek z kontrolkami od półbiegów?? 😁
      Video_2024_12_17_23_07_33.mp4    
  • Dodaj nową pozycję...
v