MF 690 Kupno
-
Podobna zawartość
-
Przez lesio321123
Witam w Mf 6480 dynashift rozłącza jazdę gdy ciągnik się nagrzeje ciśnienie pozostaje 17bar na wszystkim kody błędów 218 i 222
mial ktoś podobny przypadek czujnik dźwigni zmiany biegów wymieniony
-
Przez Granda
Witam. Taki problem z mf 5710. Hamulec tylny nie odbija tzn pi zahamowaniu hamulcem nożnym lub zaciągnięciu ręcznego i zwolnieniu hamulec w jednym kole nadal delikatnie trzyma . Ciągnik niby nie hamuje ale most się grzeje i delikatnie czuć że hamulec nadal trzyma. Odczepiłem linkę od ręcznego przy tym kole żeby hamulec puścił i nie hamuje nożnym tym kołem i jest ok. Od góry rozbierałem taka zatyczje przy moście (przy tym ciegielku) ale nic tam nie widać. Prawdopodobnie trzeba rozebrać zwolenice i dostać się do hamulców tylko co tam mogło się zepsuć? Miał ktoś podobnie? Dodam jeszcze że hamulce na tym kole działają dobrze.
-
Przez lukaszSZ999
Witam
Mam od trzech lat model 6613. Od zeszłego sezonu zauważyłem uciążliwe buczenie w kabinie. Najczęściej pracuje wokół 1700obr i tam właśnie jest najbardziej dokuczliwe buczenie. Dziś miałem chwilę by go osłuchać i tak:
Wokół silnika tego nie słuchać, przy lewych schodkach jest wyraźne oraz z tyłu gdzie by głowę nie wsadzić to buczy mocno.
Podczas dochodzenia stwierdziłem coś jeszcze, to jest rezonans występujący wokół trzech prędkościach obrotowych:
850obr./min
1200obr./min
1700obr/min
Wyraźnie głośniejsze od tła. Częstotliwość buczenia jest identyczna. To strasznie wchodzi do kabiny i jest uciążliwe przez kilka godzin pracy.
Ściągnęłem apke na telefon do analizy widma i wszystko się potwierdza. Fala o częstotliwości 108-113Hz. Wrzucam spektrogram.
Nie zależy to od obciążenia, z maszyną czy bez, czy obciąże hydraulike czy nie, czy powietrze z pneumatyki jest spuszczone czy nabite, bez różnicy. Tak samo jeśli chodzi o zakresy biegów.
Jeszcze sprawdzę czy na zimno jest tak samo.
Macie jakieś pomysły?
-
Przez lukaszSZ999
Witam
Tak jak w temacie. Mam przed sobą stronę z instrukcji serwisowej odnośnie procedury kalibracji skrzyni, jednak nie jest to wprost napisane czy to dotyczy tylko rewersu czy również biegów i połówek. Ma ktoś szerszą wiedzę na ten temat?
Pytam bo mam taki objaw, że skrzynia trochę zbyt gwałtownie ale też z opóźnieniem przerzuca wszystkie połówki od A do F. Agresywność na -5 niestety nie niweluje szarpnięcia. Czasem przy przerzuceniu wyskoczy błąd który mówi że układ nie wyrabia się w zadanym czasie z przerzuceniem. Przed wymianą i po wymianie oleju i filtrów jest tak samo. Odpuściłem wymianę najmniejszego filtra na rurce po prawej stronie.
Ktoś coś?
Dzięki
-
Rekomendowane odpowiedzi
Talerzowka
Czytaj dalej »