Skocz do zawartości

co sadzicie o seri ursusów 385 902 912

arassso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,  zamierzam kupić 902 traktor.  Jak się bedzie sprawował przy kosiarce dyskowej, prasie i  przy zniwach  z przyczepami??   jak jest z tym przodem,  to ze brak napędu powoduje ze łatwo go utopić w jakims błocie,  ? na wczesną wiosne w bronach widzicie ten traktor czy bedzie  tonąć w świeżej ziemi po zimie ?  

niestety nie bardzo mnie stać zeby kupic ursusa z przednim napędem...  jakie jest rozwiazanie jeszcze inne?   zakup 902 i zmiana opon przednich?   nie powoduje to wiekszego oporu toczenia?   Przy zapiętej maszynie podniesionej do góry bądź przyczepy (powiedzmy z 6 ton zboza ) przejedzie przez jakies mokre tereny czy stanie ? 

Mam zetora 8111 rewelacji niema ale i tragedii tez dużo wygodniejszy niż c-360 u mnie jest głównym do ciężkiej roboty pług 3 obrotowa agregat uprawowy 3.60m gruber 2,2m 11łap agregat talerzowy 2,7m rozsiewacz 500kg jest na  pewno zwrotny wiadomo przodka niema przyczep nie ciągam po trasie ale po polu 8 ton ładunku ciągnie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MateuszToczek
      Witam, mam pytanie, otóż remontuję mojego ursusa 385 i stanąłem w miejscu z powodu tej pompki wspomagania hydrauliki zeswnetrzej. Czy jest to potrzebne, ponieważ nie wiem w sumie czy mam kompletną czy nie bo już dawno to wymontowałem, a teraz patrzę że są jakieś wersje jej. Ja mam bez grzybka i kulki.

• Przez TwojaBabcia
      Witam
      Jaka ilość oleju silnikowego wchodzi do ursusa c385 by była prawidłowa na bagnecie. ?
      Pytam ponieważ u mnie według mojego bagnetu prawidłowy stanu oleju wynosi 15 litrów. po wymianie 
      Mechanik mówi że to o wiele za dużo , i mam dylemat, i chciałbym spytać  się innych użytkowników c385, jaka jest u nich odpowiednia ilosc oleju silnikowego.  
      Pozdrawiam Artur 
    • Przez Adrian16
      Witam, mam taki problem z moim ursusem 914, ogólnie wałek wom trudno się załącza. Na zimnym załącza się normalnie i normalnie pracuje dopóki go nie wyłączę, jeśli wyłączę a olej jest już rozgrzany, jest problem z załączeniem, nie reaguje na wajchę przy kierownicy, czasami się załączy ale tak jakby się ślizgał nie chce wejść na obroty i da się go ręką zatrzymać, po kilku próbach zaskoczy normalnie i dopóki się go nie wyłączy pracuje normalnie. Co może być przyczyną? Z góry dzięki za odpowiedzi 
    • Przez Jaco99
      Witam pękła mi obudowa tylnego mostu. 
      Czy istnieje szansa to jakoś zaspawać?

• Przez rolnikgospodarny95
      Witam kupiłem nowy regulator do Ursus 1014 i nie idzie powietrze ani na przyczepę ani nie idzie na pompowanie kół przy regulatorze w czym tkwi problem? 

• Dodaj nową pozycję...