Skocz do zawartości

Tur 4 vs tur 6 z Polmotu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądałem ofertę ładowaczy polmotu i zastanawia mnie ta kwestia, bo na "rzut oka" 6 jest wiekszy, ale w danych technicznych tylko większą ładowność podają, cena różnic się minimalnie a więc czym to się różni, czy 6 ma tylko mocniejsze siłowniki i tyle czy ta rama do 6 jest większa od 4? Czy 4 jest krutszy od 6 czy to tylko tak sie wydaje a te ładowacze są takiej samej długości?

;):):)

Opublikowano

TUR 6 możliwe że jest dłuższy bo podnosi nieco wyżej B)

Różnice są w kostrukcji aby zwiększyć osiągi takiego ładowacza.

A co do ramy to w sumie każda rama jest inna do każdego ciągnika B)

Opublikowano

6ka ma tylko wieksze siłowniki hydrauliczne i z tego względu może troche wyżej podnosić ale wysiegnik jest dokładnie taki sam jak w 4ce, z tym że i 4 i 6 wychodzą w 2 wersjach wąskiej i szerokiej i masa własna wąskiej to 520kg a szerokiej 540 kg i teraz ciekaw jestem jak to jest z ładowaczami stoll gdzie w danych technicznych masa własna takiego hpdm10 wynosi 430kg czy jest to masa wysięgnika tylko tego stolla, wtedy wychodziło by na to że stoll jest tylko 100 kg ciężejszy od polskiego ładowacza a nie jak "czarują" dielerzy 2 razy lżejszy, czy jednak ten stoll to waży http://www.stollfrontloader.com/Default.aspx?ID=5047400kg wysięgnik z mocowaniem do ciągnika, bo jeśli mój angielski słaby, ale chyba tyle to tylko sam wysięgnik w stollu wazy?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Czym się różnią te dwa typy mocowania osprzętu? Z tego, co się orientuję, to osprzęt do ramki sms ma haki dokładnie nad otworami pod sworznie zabezpieczające. Osprzęt do ramki euro ma szerzej rozstawione haki, czy może węziej rozstawione otwory pod sworznie?,a może jeszcze inne wymiary się nie zgadzają? jak to wygląda z praktycznego punktu widzenia? który rodzaj mocowania jest lepszy?
    • Przez Arturo1610
      kupię ładowacz czołowy mx t10 lub t12 do ciągnika mccormick imc albo od case mx c. moze ktoś wie gdzie mógłbym coś takiego dostać bo na olx ani nigdzie indziej nie mogę znaleźć takie adaptacji pod ten ciągnik
    • Przez velFoka
      Witam. Czy ktoś wie do czego służy te wejście w rozdzielaczu O1?

• Przez MałyRolas
      Mam problem z szybkim zakresem biegów w fadrome. A konkretnie to z jego brakiem. Chodzi o te biegi przy fotelu nie te przy kierownicy. Kojarzy ktoś co może być tego przyczyną? I czy da się coś zrobić bez wyjmowania skrzyni?
    • Przez panmino
      Hej, czy myślicie że da radę pracować łyżką na takiej ramce na przednim tuzie? Chciałbym tym robić jakieś roboty ziemne, korytowanie przesuwanie skarpy itp,  dla których trochę szkoda ładowacza bo delikatny mam. Ma ktoś doświadczenie z pracy z taką ramką?
      Ramka: adapter euro ramka przejściówka TUZ  z siłownikiem.

• Dodaj nową pozycję...
v