Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W górnej części rynny elewatora ziarnowego wystaje blaszana przegroda - wchodzi do głowicy górnej. Jak długa jest ta wystająca blacha, czy wchodzi w jakąś prowadnicę w głowicy, jak daleko dochodzi do zębatki. U mnie tej blachy nie ma (urwana), a jest bardzo potrzebna. Kombajn Merkator 75

Edytowane przez fza

Jak by ktos potrzebowal to mam do sprzedania komplet silownikow wraz z obudowa i mocowaniem do ustawiania obrotow mlocarni stan bdb nie naprawiane nie cieknace
Jak by ktos potrzebowal to mam do sprzedania komplet silownikow wraz z obudowa i mocowaniem do ustawiania obrotow mlocarni stan bdb nie naprawiane nie cieknace

Witam! Mam lekki problem z hydraulika w claas senator 75, jest to model bardzo zblizony do mercatora 70
Podczas pracy rozdxielacz hydrauliczny blokuje przepływ oleju do orbitrola, i skutkuje to bardzo cięzkim obrotem kierownicy i prowadzeniem kombajnu! Po kolkukrotnym szarpnięciem dźwignią sterowania hydrauliki w rózne poloźenia samoczynnie się odblkowuje! Co jest z tym rozdzielaczem! Muszę dodac źe orbitrol jest zasilany od rozdzielacza, a rozdzielacz od pompy oleju!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bugi
      Witam
      Strzasznie ciężko w mojej trzydziestce chodzi sprzęgło, słyszałem że nie tylko u mnie, ale słyszałem też że da się coś z tym zrobić ale nie słyszałem co i właśnie dlatego chcę coś z tym zrobić da się? Jak tak to co?
    • Przez Adek123rolnik
      Witam forumowicze, bardzo prosze o porade... mam wyciek w Reni-cieknie na laczeniu skrzyni I sprzegla (zalaczam zdjecie, oznaczone rozowa strzalka) myslalem ze poszedl uszczelniacz na walku sprzegla ale najciekawsze jest to ze nic nie kapie z "zawleczek" ktore sa zaraz pod sprzeglem... po popuszczeniu dekielka oznaczonego zielona strzalka wyciekal olej (zeszlo 20l I lecialo dalej) mysle ze tam oleju nie powinno byc bo nad tym dekielkiem jest dojscie do docisku sprzegla, jesli sie myle to mnie poprawcie... dodam ze cala akcja z wyciekiem na laczeniu skrzyni I sprzegla zaczela sie od wyniany oleju w skrzyni (starego bylo 35l wlalem swiezy 58l)

jutro wyjade w pole sprawdzic czy ze sprzeglem wszystko ok a puki co prosze o jakies porady...

Dlaczego cieknie olej (rozowa strzalka)?
      Co jest za dekielkiem (zielona strzalka)?
    • Przez byczek1999
      Witam
      mam pytanie mam na oku ciągnik ford 6610 i chciałbym poznac jakie są opinie o tym ciagniku 
      Jeszcze jest jedna sprawa otóż ma cos chyba ze sprzeglem poniewaz bierze raptownie przy samym końcu.czy duzo by wyniosla naprawa? I czy ciągnik by sie dobrze sprawowal w pracy z turem ?
      Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
    • Przez antonio8
      Mam problem ze sprzeglem w lamborghini lampo. Jest to sprzeglo dwustopniowe i drugi stopien (wom) jest rozlaczany za pomoca dzwigni. I wlasnie problem jest ze sprzeglem od wom, a mianowicie nie mozna do konca wylaczyc walka za pomoca dzwigni(walek sie kreci po zaciagnieciu dzwigni i niby mozna zatrzymac reka ale bardzo trudno. Calkowite zatrzymanie wom nastepuje po wcisnieciu sprzegla jezdnego  ). Sprzeglo zostalo wymienione na nowe razem z dociskiem ale problem pojawial sie tez przed wymiana sprzegla. Regulowane bylo sprzeglo zgodnie z wytycznymi jak rowniez i linka od dzwigni sprzegla.
    • Przez zieliniakk
      Witam, 
      Mam problem polegający na tym że rozsypał mi się całkiem wariator jezdny w moim Claasie Consulu. Chcę teraz go wymienić na używany a w internecie mało jest consulow, teraz zastanawia mnie jedno czy czesci z Mercatora, Corsara pasuja do Consula? (regeneracja nie wchodzi w gre, bo juz to było robione i znowu się rozsypał)
  • Dodaj nową pozycję...
v