Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mercatory 75 mają rurę hydrauliczną, dotrząsacz palcowy nad wytrząsaczami i mają inne, nowsze blachy :) Sprawdź u mnie w galerii @sidwinder gdyż posiadam oba typy tych kombajnów :)

@Ferdek1, nie mylisz się, co jak co ale Ty się tu najlepiej znasz na mercatorach :)

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy można zamontować w claasie mercatorze 50 opony 18.4-26??Felgi w kombajnie mam na opony 14.9-26.(na tych oponach kombajn zbyt wolno porusza się na pierwszym biegu i na przyspieszaczu na max), z kolei na drugim biegu jest za szybko.Może ktoś z użytkowników wie gdzie można w lubelskim zakupić takie opony (w obu tych rozmiarach) w przystępnej cenie. Interesują mnie używane jak i nowe( nie bieżnikowane).

Opublikowano

witam mam problem wczoraj wyjechałem kosic na pole i w pewnym momecie nie mogłem podniesc hedera az musiałem dac kombajnowi obroty i dopiero ale powoli podnosi co moe byc przyczyna olej hydrauliczny jest bo sprawdzałem ?

Opublikowano

Co do sprzęgła, to musisz zrzucić pas jezdny i rozebrać całe koło z tą sprężyną co jest przy skrzyni. Za tymi kolami jest tarcz sprzęgłowa.Ja jeszcze nie robiłem sprzęgła ale według katalogu to tak trzeba rozbierać.

Opublikowano

Miałem wyjmowany orbitrol 2x i za każdym razem nie było problemu z jakimś odpowietrzaniem zalałem zbiornik płynem i po uruchomieniu i pokręceniu kierownicą pozostało tylko dolać płynu i nie było żadnych kłopotów z zapowietrzeniem. Najprostszym sposobem będzie jak poluźnisz przewody doprowadzające płyn do siłownika przy uruchomionym kombajnie i upuścisz płynu może wtedy pozbędziesz się powietrza z układu. A może wystarczy wyczyścić filtr.

Opublikowano

a może za mokre co młócisz???

sprawdz jeszcze czy ci nie ucieka zboże z podajnika pochyłego

jak wjedziesz w zboże to stań i wejdżz pod kombajn i zobacz czy zboże nie leży już od hedera bo mogła ci się guma przetrzeć lub też ucieka ci na poprzecznym podajniku zbożowym albo kłosowym

Opublikowano

sidwinder@ , filtr jest w zbiorniku gdzie jest olej.

zetor3011@, Sprawdź czy myszy nie zjadły gumy co jest pod pod podajnikiem pochyłym. tak jak pisze kol kris82@, sprawdź szczelność zasuwy na podajniku kłosowym (od spodu kombajnu) czy tam Ci nie ucieka( z pod. zbożowego to i tak będzie leciało do kłosowego gdyż ten podajnik jest wyżej od kłosowego) Sprawdź na połączeniach podajników poprzecznych z łańcuchowymi czy wszystko jest szczelne.

Opublikowano

Wszystko jest w porządku mankament :) jest na wialni. 2 lata temu urwała się blacha z wentylatora, pokiereszowała kilka innych. Były wymienione na takie same i od tej pory zaczęły sie problemy :)

Pomocy :)

Opublikowano

Po wymianie blachy na wentylatorze czy wszystkie śmigła masz jednakowo ustawione i czy ta wymieniona blacha od śmigła ma takie same wymiary jak oryginalne, bo może tutaj jest problem.

Opublikowano
  W dniu 8.08.2010 o 05:53, ferdek1 napisał(a):

Po wymianie blachy na wentylatorze czy wszystkie śmigła masz jednakowo ustawione i czy ta wymieniona blacha od śmigła ma takie same wymiary jak oryginalne, bo może tutaj jest problem.

Blacha jest taka sama i ma takie same ustawienia :)

Opublikowano
  W dniu 8.08.2010 o 15:22, ferdek1 napisał(a):

A kierownica wiatrów nie przestawiła się powinna być ustawiona na 50mm.

Tylko powiedz mi w którym miejscu to zmierzyć i czy chodzi ci o tą regulacje z prawej strony ta śróba w tym wycięciu po łuku. Jeżeli ta regulacja to jest to zamknięte do końca!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bugi
      Witam
      Strzasznie ciężko w mojej trzydziestce chodzi sprzęgło, słyszałem że nie tylko u mnie, ale słyszałem też że da się coś z tym zrobić ale nie słyszałem co i właśnie dlatego chcę coś z tym zrobić da się? Jak tak to co?
    • Przez BenQ
      Witam.Kolejny problem z renatą.Pytanie czy dostane gdzieś docisk sprzęgła (nie wiem jak sie to poprawnie nazywa) cały komplet w sklepie kosztuje 2600zł.Może któryś z panów wymieniał. Z góry dziękuję za odpowiedź .Na dole zdjęcia o co chodzi
    • Przez Adek123rolnik
      Witam forumowicze, bardzo prosze o porade... mam wyciek w Reni-cieknie na laczeniu skrzyni I sprzegla (zalaczam zdjecie, oznaczone rozowa strzalka) myslalem ze poszedl uszczelniacz na walku sprzegla ale najciekawsze jest to ze nic nie kapie z "zawleczek" ktore sa zaraz pod sprzeglem... po popuszczeniu dekielka oznaczonego zielona strzalka wyciekal olej (zeszlo 20l I lecialo dalej) mysle ze tam oleju nie powinno byc bo nad tym dekielkiem jest dojscie do docisku sprzegla, jesli sie myle to mnie poprawcie... dodam ze cala akcja z wyciekiem na laczeniu skrzyni I sprzegla zaczela sie od wyniany oleju w skrzyni (starego bylo 35l wlalem swiezy 58l)

jutro wyjade w pole sprawdzic czy ze sprzeglem wszystko ok a puki co prosze o jakies porady...

Dlaczego cieknie olej (rozowa strzalka)?
      Co jest za dekielkiem (zielona strzalka)?
    • Przez byczek1999
      Witam
      mam pytanie mam na oku ciągnik ford 6610 i chciałbym poznac jakie są opinie o tym ciagniku 
      Jeszcze jest jedna sprawa otóż ma cos chyba ze sprzeglem poniewaz bierze raptownie przy samym końcu.czy duzo by wyniosla naprawa? I czy ciągnik by sie dobrze sprawowal w pracy z turem ?
      Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
    • Przez antonio8
      Mam problem ze sprzeglem w lamborghini lampo. Jest to sprzeglo dwustopniowe i drugi stopien (wom) jest rozlaczany za pomoca dzwigni. I wlasnie problem jest ze sprzeglem od wom, a mianowicie nie mozna do konca wylaczyc walka za pomoca dzwigni(walek sie kreci po zaciagnieciu dzwigni i niby mozna zatrzymac reka ale bardzo trudno. Calkowite zatrzymanie wom nastepuje po wcisnieciu sprzegla jezdnego  ). Sprzeglo zostalo wymienione na nowe razem z dociskiem ale problem pojawial sie tez przed wymiana sprzegla. Regulowane bylo sprzeglo zgodnie z wytycznymi jak rowniez i linka od dzwigni sprzegla.
  • Dodaj nową pozycję...
v