Skocz do zawartości

Obroty Rotora itd. Case seria 14/16 - 40/60/80

vIcToRy

Rekomendowane odpowiedzi

Z góry przepraszam za taki odkop, ale stwierdziłem ze nie ma sensu tworzyć nowego tematu:)

Otóż ma pytanie do użytkowników kombajnów wersji wyżej podanych. Czyy wasze Casee też sobie tak nie radzą w zielonym rzepaku? W randapowanym idzie idealnie, ale jak sa zielone łodygi to musze zwalniać do 2km/h... Jak myślicie czy rozkręcenie klepisk na maksa dało by pozytywny efekt? Piszcie jak to u was jest :D

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez paluch199
      Witam mam problem w case cvx 160 po umyciu ciągnika nie działa mi jazda tył przód co może być za przyczyna
    • Przez Michal150
      Proszę o opinie traktora case cs75 
      Jak z awaryjnością dostępem części oraz ze skrzynią biegów 
    • Przez Przemeuro
      Szukałem na innych forach info
      case 580 sr 
      - wymiana oleju skrzyni biegów 
      ktoś pomoże ?
    • Przez patrick30
      Witam wszystkich ,
      Wydaje mi się ,że nie rozłącza mi przedniego napędu w Case 5140  zacząłem mierzyć napięcia wg instrukcji
      znalezionej w sieci -   opis problemu na elektroda.pl  https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3725662.html   .
      Nie jestem pewien czy dobrze szukam.
      Czy na podpiętej fotce zaznaczyłem elektrozawór od przedniego napędu  ???....bo jeżeli to jest ten , to na nim nie ma żadnego napięcia.
      Sam przełącznik w kabinie jest ok. napięcia w kostce w kabinie są,  tylko nie jestem pewien na  100,  czy dobrze szukam dalej w instalacji.

• Przez poderwa
      Witam mam takie pytanie odnośnie cewek od tych elektrozaworów. Czy te cewki mogą pracować ciągle na napięciu 12v ?jeśli pominę sterownik, czy po krótkim czsie np.30 min spali cewkę. Miałem teraz taki przypadek case mx 110, podczas jazdy rozłączyło napęd do przodu, zaświeciła się (N) więc podłączyłem osobne zasilanie pod cewkę z zapalniczki w kabinie. Ciągnik ruszył ujechałem z 10km i spaliło cewkę, aż upaliło przy cewce kable. I teraz pytanie czy cewka była uszkodzona, i sterownik rozłączył jazdę ? i gdy podłączyłem osobne zasilanie to wpłyneło na dalsze uszkodzenie cewki ? Dodam że przemieniłem zawór od blokady tylnego most, i case jezdzi .Proszę o podpowiedzi i sugestie 100% pewne przypadki.
  • Dodaj nową pozycję...
v