Skocz do zawartości

Opłacalność produkcji czosnku

bolid20

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zaczynam kopać jarego. Zazwyczaj wychodził w sierpniu, około 10 ale w tym roku jakoś wcześniej jest gotowy

Do mojej galeri wstawiam zdjęcia z prośbą o identyfikacje odmiany. Sadzeniak kupiłem jako ornak ale coś nie bardzo mi pasuje, kopany około 15 lipca. Sadzony razem z harnasiem długo nie pokazywał się na powierzchni

Ja miałem posadzone 3 rodzaje jeden na 100% harnaś, pozostałe 2 nie wiem jeden z nich biały i jakies sa wcześniejsze .Harnaś ma szerokie liście a tamte cieniutkie i krzaki wyższe niż harnaś,na poczatku lipca wyschły , a harnaś jeszcze w ziemi bo dopiero żółty sie robi, a głowki całe i jeszcze nie wylatuje.

No wreszcie moderator zatwierdził zdjęcia. Jedno odrzucił jak napisał z powodu słabej rozdzielczości ale myślę że powód był taki że główka czosnku dla porównania wielkości umieszczona była na puszce z piwa

Zapraszam do galeri

Edytowane przez gwozd

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Pepik190
      Witam.
      Będe wdzięczny za podpowiedz jak zrobić sadzarkę do czosnku,zdjęcia dane konstrukcyjne.Z góry dziękuję.
    • Przez membrana
      Witam! Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czym zaprawiać czosek, jakie stosować opryski i co zrobić, zeby nie gnił wiosną?
    • Przez Kondzioo
      Witajcie... nie znalazłem nigdzie tematu z cenami czosnku więc piszcie po ile chodzi czosnek i w jakich regionach.. jezeli jest taki temat to przepraszam
    • Przez mwp113
      Wydzierżawiłem pole, na którym kiedyś rosło zboże, którego nie zebrali i zgniło. Od tego czasu minęło 2 lata, a pole zarosło krzakami. Popalilismy krzaki, zaoralismy pole i teraz pytanie do was. Co zrobić żeby doprowadzić pole do porządku tak, aby mozna było sadzić czosnek. Pole ma 1ha . Moze jakieś konkretne nawozy do odkwaszenia pola tak, aby doprowadzić je do porządku. Z góry dziekuje. ( Chcemy sadzić czosnek zimowy)
    • Przez 360i82Sa
      CZOSNEK
  • Dodaj nową pozycję...
v