Skocz do zawartości

Jakie macie Fendty?

Balzak

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam dwa FENDT 936 oraz 939 VARIO.W sumie nie narzekam sprzęt pokazowy roczny ciągam nimi 12 skibowca lub jak cięzka orka min 8 z tym ,że jeden podpinam z przodu a kolejny. juz z tyłu.Dwa po 4 skiby daje 8.

Spalanie w normie ale to zalezy od tego co robimy.W tym roku troszkę tungowałem sprzęt. zmienione zostało oprogramkwanie sterowników i map wtrysku bo jak kazdy FENDT z tej serii miał w pewnych zakresach brak mocy.Dodane zostało po 45 KM w tym.939 cbyba 60 juz nie pamiętam.Przyjechał gosc założył puszeczkę i po problemie.Całość na fakturę w cenie ok 9 tys zł.Firma z Warszawy ul.Lotnicza jak potrzebujecie konkretnego namiaru dajcie znac wkleję adres.Wszystkie traktory targają duże zestawy polowe mniejsze bez sensu targac.Staram się max minimalizowac ilosc przejazd9w. Ale cos za cos potrzebna wtedy duza ciła udzwigu i uciągu oraz większe maszyny.Korbankowie takich nie sprzedają.Pytałem czemu twierdząc ,że nieopłacalne i nie mają zbytu.Przecież czasy gdzie C-330 targał 3 polową bronkę po orce minęły jak sądzę.Nie robię podorywki. wszystko 8 metrowym agregatem scierniskowym ktory nie tyle co mały nie jest ale cholernie ciężki.Przydaje cie na uwrociach urządzenie zwane zawracaczem polowym podpina się z przodu( wyglądem przypomina duże koło napędzane silnikiem hydraulicznym.).Mieco szwankuje elektronika ale to wina częstego mycia i konserwacji.W sumie ma.byc w środku i czysto i ładnie.I tak właśnie jest.Zawsze zwracam na to dużą uwagę.

Pozdrawiam

Wklejam.link do firmy zajmującej się kompleksowym przyrostem mocy

44tuning.pl

Mam do wszystkich pytanko czy wyłączaliście w swoich maszynach EGR szczegolnie dotyczy silnikow JOHN DEERE.Owa firma mi to ostatnio proponuje i pomimo.,ze z ich wcześniejszych modyfikacji jestem w pełni zadowolony teraz mam mieszane odczucia.Robił juz to ktos z was

Wklejam.link do firmy zajmującej się kompleksowym przyrostem mocy

44tuning.pl

Mam do wszystkich pytanko czy wyłączaliście w swoich maszynach EGR szczegolnie dotyczy silnikow JOHN DEERE.Owa firma mi to ostatnio proponuje i pomimo.,ze z ich wcześniejszych modyfikacji jestem w pełni zadowolony teraz mam mieszane odczucia.Robił juz to ktos z was

Tak Fendty są dobre mam przykład

W okolicy mnie ok 5 lat temu rolnik kupił fendta 926 Vario w tym roku kupił Fendta niepamiętam modelu ale coś ok 150 kucy i ma jeszcze zamiar kupić w następnym roku Fendta 939 Vario :>

Bo Fendt to jest MOC , SIŁA , NIEZAWODNOŚĆ i TRWAŁOŚĆ

Niekoniecznie musisz zdradzać obcym gdzie ktoś posiada gospodarstwo.Ja sobie tego nie życzę.Jeśli już piszesz o mnie to mała zmiana w sprzęcie sprzęt który ty widziałeś został dawno sprzedany na Podlasie ja mam nowy sprzęt ( roczny pokazowy ).

936 oraz 939 Vario przynajmniej jeśli chodzi tylko o Fendta.

pozdrawiam

Edytowane przez raptownywaldek

Ja obecnie mogę pochwalić się już trochę starszym fendtem 611 LSA (mam go już 8 lat) jak wiadomo kupiłem używanego. Wczesnej wiosny 2012r. nabyłem 414 Vario i teraz mam jeszcze chęć na 509Ci z turem,ale jeszcze trochę brakuje funduszy. Nie zamienił bym na żadne inne

Edytowane przez Mateusz_Rolnik

"Jurmiczek" długo masz swego fenda dobrze ci chodzi bo zastanawiam się nad podobnym z 84 roku w pełni mechaniczny suchy ładnie pracuje wszystko działa a największym mankamentem są już lekko zjechane opony. Bardzo mi się podoba ale za tą samą kasę mógłbym kupić inny młodszy tylko czy lepszy ?

Mogę Ci sprzedać mojego.Opony nawet bez protektora będą ciągnąć bo to bydle ma 8 ton.Jak Ci się trafi taki co jeździł do końca to bierz bez zastanowienia.Tylko targuj się mocno bo cenią za nie troszkę i nie patrz że ma 30 lat on jest zawsze jak nowy.

Prześlij mi na priv jakieś foty swego fendzia i ile byś za niego chciał a także numer tel. może wpadnę obejrzeć bo chyba mieszkasz dość niedaleko ode mnie tylko z drugiej strony Bugu