Skocz do zawartości

Jakie macie Fendty?

Balzak

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Nie radzil bym kozystac z takiego automatycznego tlumaczenia, czesto robilem takie tlumaczenia dla zabawy...ale tylko po to zeby sie posmiac....wychodza tam niemilosierne rzeczy i tak naprawde nie wiadomo o co chodzi. A jeszcze gorzej wyglada sprawa z tlumaczeniami tekstow technicznych. A co do tlumaczenia to :

I. Odbiorniki wylaczone, mozna wyciagnac klucz

II. Odbiorniki wlaczone, kluczyka nie mozna wyciagnac, podgrzewanie swiec zarowych ( odbywa sie automatycznie) EHR wylaczone.

III. Uruchomienie silnika- odbiorniki wlaczone.

po puszczeniu kluczyka wraca on automatycznie do pozycji II.

Jest to praktycznie to samo co w moim zalaczniku tylko inaczej ponumerowane.

Mój Fendt to 611 LS z 84 roku Mam go 5 lat Z napraw które zrobiłem to wymiana pompy hydraulicznej i wspomagania Ma już prawie 20 tyś godzin Silnik i skrzynia bez zastrzeżen Znajomy mechanik ktory głownie naprawia zachodni sprzet powiedział ze to były twarde maszyny nie do zajechania ale juz nowsze np 514 515 czy farmery to juz co innego a szczególnie 514 Bardzo awaryjne i odradzał bym Myśle że nastepny ciągnik to bedzie John Deere albo Case

Trzeba pamiętac o tym ze te maszyny naprawde swoje juz zrobiły i trzeba sie przygotowac na wszystkao a wiadomo ze ceny sa porażające To co pisłem o 515 i 14 to nie z mojego doswiadczenia tylko opinia doswiadczonego mechanika któwy pracował kilka dobrych lat w niemieckim serwisie W niemczech jest dużo ciagników FENDT bo to ich krajowy produkt tak jak u nas URSUS ale juz na. w Hollandi jest inaczej Tam jezdzi wszystko Od fenda fiata same po ursusa Tylko ruska nie widziałem ;)

Prawda jest taka ze Niemieccy rolnicy nie pozbywaja sie ciagnika ot tak sobie dla zabawy, ale dlatego ze jest on tak "zjechany", a naprawy bylyby tak kosztowne ze lepiej sie go pozbyc i zakupic nowy. Tak jest z wiekszoscia ciagnikow znajdujacych sie w Polsce, w wiekszosci sa to ukryte wady, nie do rozpoznania na pierwszy rzut oka.

U tego gościa co chcę kupić traktor on jeździ i sprawdza ciągniki z serwisantem z Niemiec. Jeśli on powie, że jest Ok to on go kupuje, a jeśli coś nie gra to mu to mówi i jadą dalej. Może napotkaliście aukcje tego pana. Wystawia on ciągniki na allegro z miejscowości Niemodlin i są one w ładnych stanach. Trochę droższe, ale stan ładny....

Trochę mnie teraz nastraszyliście, mam 130tyś i chciałbym kupić dobry ciągnik na 50ha który nie będzie się psuł... Myślałem o Fendtach bo słyszałem od wielu osób, że to właśnie Mercedes wśród ciągników. Ten gości o którym mówiłem sprowadza ciągniki z przebiegami do ok 8500mtg, ale i ceny nie są bardzo małe tylko chyba normalne.

To może mając takie pieniądze lepiej John Deera poszukać albo New Hollanda bo w moich okolicach dużo tego jest....?

Szczerze to nastawiłem się na Fendta 515 lub 514 z turem i już sam nie wiem....

przyjechal upragniony sprzet:) 412 na moim podworku

sprzet jest po prostu bajeczny, wykonanie naprawde solidne, komfort 1 klasa, jak w samochodzie no i przede wszystkim skrzynia Vario, to jest przyszłość. Oszczednośc jest naprawde wymierna. Beczka Joskin modulo 2 8400l, pola okolo 2km od domu. Caly czas leci 43km/h a spala 6,4l wedlug komputera pokladowego. Mam go zalanego do pełna wiec dopiero po jakims czasie powiem czy sie zgadza