Skocz do zawartości

Jakie macie Fendty?

Balzak

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie ze beda tylko z pospiechu nie wzialem aparatu, oblewalem 2 dni z kolegami ze studiow

no w sumie jak ja przyprowadziłem 412 w grudniu swojego to praktycznie cały tydzień oblewałem, codziennie ktoś przychodził oglądać ze znajomych albo ci co mieli widzieć nie przyszli w jednym dniu. Na samych przejażdżkach cyknąłem ponad 10 mtg. Ale co tam, taki sprzęt nie kupuje się codziennie . Życzę bezawaryjnej pracy. pozdrawiam

marcin200711 ile dales za tego FENDT 714?? i jakie masz wyposazenie?? ja nie pamietam wyposazenia ale jak bylem po oferte u korbankow to kosztowal 116tys. euro brutto ale diler mowil ze to jest cena oczywiscie do negocjaci a oferta jest do agencji. bylem podpisac z agencja juz umowe na nowy ciagnik i teraz musze jechac do korbankow znowu ale nie wiem na jaka cene mniejwiecej moge liczyc. co to jest TMS i TI ?? moj ma miec przedni podnosnik walka nie koniecznie i amortyzowana os takiego chce ;p

os i TUZ masz w standardzie w seriach 400 i 700

116tys euro to za wysoka cena, robia Cie w bambuko, maks to 95tys euro

TMS to system zarzadzania praca skrzyni i silnika, dopiero predkosc i obroty tak aby najmniej spalic, regulujesz stopien obciazenia. TI to system zarzadzania na uwrociach, bajeczna sprawa;]

Ja dałem 93 tysiace euro bo wziałem jako opcja opony 650r38 michaelin tył i przód 540 r28 tez michaelin trzeba jeszcze dodać vat to wyjdzie 113 tysięcy

a normalnie kosztuje 90 tysiecy to 112 euro z vat to widać ze kolege jusz próbuje jakis dieler oszwabić na 4 tysiace euro;/

a oprócz opon to wszystko standart a wiadomo standart w fendtcie jest wysoki;)

maszyna git tylko musze do pługa zrobic obciąznik tak 1400-1500 kilo po przód troszkę buja przy 5 kuhnie vari master 152 ale to tylko pług pożyczony a jak bysmy kupowali to na ramie 122 zawsze 300 kilo lzejszy ;]

Ortografia

Edytowane przez krolikNH

ja mam pytanie do użytkowników 412... ważył ktoś ten ciągnik?? ile on dokładnie waży?? nie interesuje mnie waga jak jest w dowodzie, ani tez w folderach reklamowych... chodzi mi po prostu o bardzo dokładną wagę... oczywiście bym mógł go zważyć ale w moje okolicy to nie takie proste, dlatego zwracam się z uprzejma prośbą do użytkowników