Gryka
-
Podobna zawartość
-
Przez bamberszol
Witam. Zasialem mieszankę roślin miododajnych ostropest z facelią. Pisałem na to ekoschemat. Czy na dzień dzisiejszy mogę zebrać ten ostropest kombajnem facelia już się obsypała. Wymogiem ekoschematu było że roślina do 30 sierpnia musi być na polu. ?
-
Przez bamberszol
Jak w temacie. Myślę o ostropescie lub len? W przypadku ostropestu dotacja do miododajnych i sprzedać ostropest? Co polecacie na mały areał 20hektarow? Nie chcę się narobić bo nie mam za bardzo czasu żeby tyrać w gospodarstwie bo chodzę do pracy na etat. A zaoszczędzony czas przeznaczyć dla rodziny. Odpada produkcja zbóż bo ziemia średnio 4klasy i 4tony z hektara daje żyta więc wychodzę na zero.
-
Przez Przemek B
Czy ktos z was produkuje tyto bo ja tak
czy w tym roku duzo wam tytoniu zjadly robaki np drutowce?
-
Przez Dominator88
Witam chciałbym się zając uprawą łubinu niestety niemam doświatczenia z tą rośliną może mogliście by mi cos powiedzieć na jej temat
Interesują mnie kiedyś siać łubin? Jaka obsada na hektar? Jakie stosujecie środki ochrony roślin w uprawie łubinu? Czy może nie stosujecie oprysków na łubin? Jakie stosujecie nawożenie na łubin? Czy uprawa łubinu jest opłacalna? Jakie odmiany siejecie?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Czyszczalnia do nasion
Czytaj dalej »
Gryka na poplon