Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Potrzebuję Waszej porady jaki kupić ciągnik o mocy 100/110KM z gamy Fergusona, oczywiście sześcio-cylindrowy bez turbo, rocznikowo 90/91/92r . Ciągnik ma być do 45 tysięcy zł.

I czym sie różni 3080 od 3085 oraz 3090 od 3095. Pozdrawiam i liczę na pomoc :)

Opublikowano

3080 i 3090 różnią się jedynie mocą 10km.

Natomiast 3085 i 3095 mają już inną skrzynie, Dynashift(4 biegi pod obciążeniem) poprzednie miały Powershift. Ogólnie te z "5" są nieco nowsze technicznie oraz rocznikowo.

Opublikowano

Jeszcze silniki są inne bo np. 3080 i 3085 mają po 100 koni ale moment obrotowy jest przy 3085 wyzszy, za 45 tys to spokojnie znajdziesz 3085 czy 3095 lepiej ten drugi zawsze pare koni wiecej sie przyda.

Opublikowano

3115 jest mocniejszy bo ma 115 km i najlepiej szukaj ciągnika po 92-roku i dokładnie sprawdz date produkcji na felgach i na zbiorniku paliwa jest nabite, bo gdy ja pojechałem oglądac pierwszy ciągnik to gosciu o dwa lata zanizył wiek i wcześniej przed moim przyjazdem juz go rozgrzał zeby lepiej zapalał a to był rolnik jakis oszust.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez manik
      Witam
      Problem leży w pompie Lucas, wycieka paliwo na zaznaczonym na zdjęciu elemencie.
      Jak zniwelować ten wyciek? Czy tą śrubę z talerzem można wykręcić samemu (i jaką spełnia funkcję?) czy niezbędny będzie mechanik/pompiarz? Podejrzewam że jest tam jakiś oring który przepuszcza paliwo?

• Przez marcin80wlkp
      Mam wyciek z pompy paliwowej z elementu zaznaczonego na zdjęciu na żółto. Można tym obracać dookoła i wtedy paliwo wylatuje mniej lub bardziej. Za co jest on odpowiedzialny? Czy dostanę gdzieś coś takiego, nowego? Czy można to ewentualnie wykręcić i zaślepić? Z góry dziękuję za pomoc.

• Przez KamilMF
      Kupował ktoś z użytkowników forum dokumentację od tego sprzedającego ? Chciałbym wiedzieć czy te tłumaczenia są dobre. https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-serii-5400-serwisowa-instrukcja-napraw-j-pol-CID751-IDJOmxl.html
    • Przez Danioboss
      Cześć. Mam problem z Fergusonem 3610. Podczas przełączania na zająca czuć jakby bieg był załączony ale nie jedzie na żółwiu jedzie prawidłowo czasami nie chce ruszyć na 1 biegu. Elektrozawór sprawny. Wymieniony czujnik żółw zajac. Kontrolki świeca się prawidłowo. Cisnienie na gniazdach diagnostycznych w normie. Rok temu zalany nowy olej wraz z filtrem. Wszystko w miarę chodziło.
    • Przez xzibit0000
      Czesc. Mam problem z wałkiem wom. Podczas jazdy z rozrzutnikiem nagle wałek wom sie zatrzymał i zaczął zgrzytac. Po zdjęciu przekaźnika i wlaczeniu wom walek zaczął sie kręcić i zgrzytal i na ,,oko,, nie kręcił z ta prędkością co powinien kręcić patrząc na obroty silnika. Dzisiaj za każdym włączeniem walka zgrzytal i po wyłączeniu go tez zgrzytal dopiero po chwili przestawał.
      Za co sie zabrać? Kosz WOM czy cos innego? Dzięki za podpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...
v