Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano

wstyd to jest kraść, a pokazywać super maszyne która dostała kilka medali na polagrze to już chyba nie jest :P

kupiłem, dałem nie małe pieniądze swego czasu i co? i dostałem produkt uważam bardzo słaby, kompletnie nie zabezpieczony przed rdzą o bardzo średniej skuteczności w swoim działaniu - idealny przykład na hasło Mądry Polak po szkodzie

Opublikowano

Czy ten nowe lejki z brzegu, to posłużą równie długo jak taki stary który 30 lat mi sluży? he he tzn lejek to lejek, a czy z tego z brzegu będę bardziej zadowolony niż z tych plastikowych z targu?

Opublikowano

Witam, mam pytanie jaki rozsiewacz byście polecili na PROW (nowy) max 1000 kg. Myslałem na brzegiem ale po tym co tu czytam to chyba zrezygnuje. A ma moze ktoś rozsiewacz SULKY?

Opublikowano

Znajomy stryja ma jakiś rozsiewacz z Brzegu (nie pamiętam typu) - istna katorga, zarówno ustawianie wysiewu jak i świetne malowanie - nie poleca

Szukaj zachodnich marek - ja ze swojej strony mogę Ci polecić Bogballe, bo sam posiadam - solidna firma, Sulky też dobra :P

Opublikowano

na tym samym placu w agromie w olsztynie stał piękny kverneland rota flow - całkiem inne wykonanie warstwy lakierniczej, przemyslany bo mimo tylko 700 litrów to sprawiał wrażenie że jest mały. Tego moge Ci rino polecić.

A te z Brzegu - nie są może i złe albo inaczej, nie byłyby zle gdyby dziś był 2000 rok. Firma wie że rolnik biorący na PROW dostanie zwrot 30-50% i tłucze na sztukę. Dla mnie by taki styknął na 10 lat spokojnie, tylko jak mam dać tyle kasy w nowe to dołożę troszkę i niewiele drożej będe miał nówkę zachodnią o przemyślanej konstrukcji i sensownie pomalowaną.

Opublikowano
Czy ten nowe lejki z brzegu, to posłużą równie długo jak taki stary który 30 lat mi sluży? he he tzn lejek to lejek, a czy z tego z brzegu będę bardziej zadowolony niż z tych plastikowych z targu?

To jak warto kupić sobie lejek z brzegu czy nie zawracać sobie tym głowy, jesli dobrze pamiętam to 1,1 tyś netto kosztuje, a po jest mi potrzebny, bo stary lejek od 20 lat jest ustawiony na wysiew około 200kg nawozu na hektar i nie da się przestawić, a teraz przy tych cenach musze mieć rozsiewacz z precyzyjna normą wysiewu :P:)

ps ten nowy lejek z brzegu to dokładnie to samo co stary tak? nic tam nei zmodyfikowali?

• AgroTeam
Opublikowano

Jeśli uważasz konstrukcję lejka z Brzegu za sprawdzoną to kup go ponownie. Jednak nie wierzę w to że te nowe będą takiej jakości jak produkowane np w latach 80-tych.

Ja osobiście polecił bym ci rozsiewacz o tej samej myśli ale innej firmy. Mam rozsiewacz SIPMA N054 i jestem dużo bardziej z niego zadowolony niż z lejka z brzegu którego miałem wcześniej. Możesz też luknąć na jakiś używany na allegro np amazone, tylko nie wiem czy opłaca się kupować przy tak śmiesznych wartościach sprzęt używany jeśli różnica wyniesie może z 500-600zł

Opublikowano

Ja posiadam rozsiewacz z brzegu MS 500, sieję już nim 3lata i nie narzekam. Rozsiewacz współpracuje z ursusem c 330, i jak wsypie całego Big-Baga to aż przód podrywa :) .

Opublikowano

My mamy pierwszą wersję RNZ-2 1000 l i już z 10 lat ma i jakoś rdzy nie widać. Tylko on nigdy nie stał nie umyty i na dworze zawsze pod dachem, kumpel jak "parkował" na dworze i jeszcze niemyty to po 4 latach musiał malować.

Jak dbasz tak masz.

Fakt na agregacie podorywkowym podczas mycia myjką nawierzchnia warstwa farby schodzi co nie ma miejsca przy rozsiewaczu.

Opublikowano

My kupiliśmy w tamtym roku w październiku MX850 Premium kosztował 9100zł.Mieszkam 12 km od fabryki ,kilku moich kolegów tam pracuje .Uważam ,że są to dobre rozsiewacze tylko farba do bani :blink: ,nie malują nawet podkładem bezpośrenio walą lakierem , szkoda ,że nie ma w opcji malowania podkładem (np. żeby kosztowało 400zł),bo nierdzewka kosztuje ponad 3tyś :huh:

Opublikowano

Ja zastanawiam się nad MS400 tylko zastanawia mnie jak wygląda sprawa otwierania-zamykania nawozu mechaniczne, chodzi mi o to czy bez problemu jest dostęp do dźwigni ! A w ogóle to czy t-25 da mu radę ???

Opublikowano

Witam byłem dzisiaj u dilera i udało mi się wynegocjować cene za mx 1200 z kwasówki + tarcza do wysiewu skrajnego za 12000 netto, ale biore jednak RAUCH MDS 935 + nadstawka (400 litrów) razem 1300 litrów za 14000 netto chyba dobra cena i jest 100 kg lżejszy od brzegu nie mówiąc o wykonaniu i rozwiązaniach.

Opublikowano

mam pytanko :P ma ktoś może schemat budowy rozsiewacza UNIA ? bo troszkę mi go rdza zjadła (w końcu ma już 7 latek na karku) i rozebrałem go, pomalowałem ... ale podejrzewam że będę miał problemy ze złożeniem go :( hehe. tak więc jak ktoś ma jakiś schemacik to będę bardzo wdzięczny :(

Opublikowano

Chwalicie rozsiewacze 2 tarczowe brzegu za równomierne rozsiewanie, czy te rozsiewacze np. ms400 nadaje się dobrze do siewu poplonów, czy lejkiem też posiał bym poplon z gorczycy czy żyta, jaka jest różnica w wysiewie poplonu po szczególnymi rozsiewaczami i jak przez długie lata by się "trzymał" taki ms 400, bo rozsiewacz u mnie ma służyć min 20 lat, a nie chwalicie tutaj powłoki lakierniczej, wiec jak to jest?

ps. czy taki ms 400 nie rzuca nawozem na ciągnik? osłony ma szerokie czy to się sprawdza?