Skocz do zawartości

Kuhn MDS

PiotrekMTZ

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Rama jest troszkę inna. Mds 61 mają sworznie kat 1 od wewnątrz i kat 2 od zewnątrz ( tu może być problem z wytrzymałością ) natomiast Mds 701-901 (721-921) mają uchwyty pod sworznie dwustronnie podparte. , jeszcze jest różnica w szerokości ramy . Instrukcja podaje ,że dla MDS 41-81 na sworzniach kat 1 ładowność max. 500kg , sworznie kat 2 - 1000 kg , a MDS 701-921 ład. max. 1800 kg.

Edytowane przez andrzej78

Jeżeli zapinasz dużego Ursusa do rozsiewacza to 540 obr/min WOM masz przy 1890 obr. silnika  . Zatem 600 obr WOM będzie przy ok 2100 obr silnika. Z tego co wiem ma on też obroty  WOM 1000 przy 1920 obr. silnika . Nie wiem jak jest w konkretnych modelach  ciągników  , w moim Case mam funkcję wyświetlania rzeczywistej prędkości obrotowej WOM  i często wykorzystuję prędkość 1000 przy lekkim obciążeniu.

Edytowane przez andrzej78
  • Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez DanielFarmer
      Jak w tytule.Przymierzam się do zakupu rozsiewacza pod nawigację.Zalezy mi na dopracowanym zmiennym dawkowaniu oraz precyzyjnej zmianie szerokości rozrzutu oraz przede wszystkim na tym żeby nie rdzewiał.Ktory będzie miał najlepsze malowanie? W grze kuhn axis 30.2 i bogballe m35base.Na 99 proc biorę hydrauliczny napęd tarcz.Który z nich wybrać? A może jeszcze inny?
    • Przez Leszek_123
      Mam problemy z moim MDS. Zasuwy nie otwierają mi się równo. Na skrzyni na tabelce ustanowione wszystko na równo a na skrzyni jak otworze nie Rowno jest.. może sprężyna 
      Może przegub kulowy od zasuwy 

Dajcie znać co myślicie 
    • Przez SebastianBłażejewicz
      Witam zakupiłem rozsiewacz Amazone ZA-m profis hydro chętnie posłucham opinii użytkowników lub osób które miały styczność z taką maszyną.  

• Przez KarolaKarotka
      Witam, w tym roku zawitał na gospodarstwie rozsiewacz jak w temacie, po rozsianiu kilku ton ZakSan 33.5 wygląda na to że rozsiewa zdecydowanie za malo, prosze innych użytkowników tych rozsiewaczy o podpowiedzi.
      - wszystkie parametry nawozu wprowadzone z tabeli
      - pracuje w ciągniku z pompą 113 litrów na minutę na jednej parze hydrauliki
      - praca w trybie auto km/h + auto kg (jednak starano się utrzymywac stała predkośc 10 km/h i stałe obroty silnika 1750 obrotów)
      - pola przemierzone ciągnikiem z nawigacją rtk
      - testowo rozsiewanie bez zmniejszania dawki o 20% przy wysiewie od granicy
      - sygnał prędkości z gps, zgadza się z tym co pokazuje wyświetlacz w traktorze
      - rozsiew na 33 m, 22 sekcje co 1,5 metra kazda
    • Przez waskiw18
      Potrzebuje katalog czesci i jakas tabele wysiewu badz instrukcje obsługi tego rozsieawacza. rozsiewacz jest na tasmie łańcuchowej. zdjecie pogladowe abyj ak wyglada

• Dodaj nową pozycję...
v