Skocz do zawartości

POL-MOT Warfama Tur4 + NH td5030??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Diler mi proponuje cos takiego i mowi ze bardzo wiele takich zestawow sprzedaje i ogolnie zachwala ten ladowacz. Piszcie co myslicie i jakie macie doswiadczenia z turami Pol-mot :)

Opublikowano

Kup sobie Quicka przy sporej eksploatacji nie ma spawu który nie pękł lub nie był, przespawywany a tur miał rok eksploatacji miałem w Fendcie 309 dla mnie niewypał

Opublikowano

a co na tym fendzie miałeł tur 4 chyba jak już to 6? z polskich ładowaczy chyba jeden z najlepszych do mnmijeszych i lżjeszych ciągników, bo mało wystaje przed ciągnik i mniej obciąża tylną oś ale i nie za wysoko podnosi, masywny jest i ogólnie przyjęte że piekielnie ciężki ale porównując masy ładowaczy z hydrametu, agromaszu, czy metalfachu waży tyle samo, agromasz byłby może niecałe 2 tyś tańszy, a jest jeszcze łc3 z pronaru dużo lżejszy lekki jak stoll, ale coś go userzy nie polecają nie wiem dlaczego bo cena podobna do tur 4 z biedaszek a o 150kg lżejszy jest

Opublikowano

Lepiej dołożyć i mieć lepszy mocniejszy np.Quicka czy Stolla, a te polskie to obciążeń nie wytrzymują. Lepiej mieć kilkuletnią maszyne dobrej firmy niż nowe polskie.

Opublikowano

ja w chwili obecnej mam dwa ciągniki z turami, jeden polski drugi Quick. i bez porownania, jakoś jest 5 razy lepsza a i praca dokładniejsza, szybsza, bajeczna... fakt jest dwa razy draższy ale wart swoich pieniędzy

Opublikowano

Rozumiem ze zachodnie sprzety sa bez porownania no ale cena. Quicka zaproponowali mi prawie 2 razy drozej. A NH5030 ma 82 konie. Ja słyszalem takie opinie ze jezeli brac pod uwage polskie ladowacze to pol mot ma jedne z lepszych. Zgodzicie sie z tym? I nie piszcie o zachodnich turach bo kasy za mało. Jak bym kupil zachodni to na osprzet by zabrakło ;)

Opublikowano

teraz cena przy zakupie 2 razy wieksza ale ten tur jest tyle wart... mowi to ci koles ktory przejechał się na polskim bo mniejsza kasa i potem musiał sobie kupic pożadny, chytry traci zawsze wiecej

Opublikowano

(...)bo mało wystaje przed ciągnik i mniej obciąża tylną oś(...)

Ech, jedna literka i zmienia sens zdania ;)

Jak mniej wystaje to mniej odciąża tylnią oś.

Chyba że chodziło o przednią oś to wtedy mniej obciąża, to racja :P

Taki mały haczyk :D

Opublikowano

Popatrz sobie jak nie masz za duzo kasy na czeskiego ładowacza Trac lift (wysoko podnosi załadunek małym ciągnikiem na naczepe typu wanna nie ma problemu) ale nie wiem czy maja mocowania do new hollanda. Spójrz jeszcze na ładowacz sipmy u nas gościu ma przy 5314 i go chwali ale wykonuje nim prace sporadycznie.

Opublikowano

czy najlepsza jakościowo można by polemizować, biedaszki opracowały ładowacze które nie za dużo wystają przed przednią oś ( w wielu przypadkach belka ładowacza opiera o przedni zaczep ciągnika) ładowacz jest osadzony pod samą kabiną i wysięgnik jest dość krótki, jedyna wada to że nie za wysoko podnosi ale za to mamy lepiej rozłożoną masę na ciągnik a nie tylko na przedniej osi wszystko "leży" i nie podnosi tak tyłu jak z innymi polskimi ładowaczami do lekkiego ciągnik jak nh dobra sprawa,

Opublikowano

Witam. temat moze juz dawno byl nie poruszany ale nie bede juz otwieral nowego.

Zamierzam kupić NH TD5030 82km z turem. bylem dzis na skladnicy w Płońsku gdzie same new hollandy (masa sztuk!) i tam bardzo usilnie namawiają do tura AGROMASZ Ł-106 1650kg. Ja do tej pory obstawialem tura z polmotu 5 lub 6 ale skoro tak duzy dealer namawia na AGROMASZ-a to moze warto go posłuchac. doradzcie mi panowie. ma ktos z was moze tura na tym ciagniku? i w ogole jak sie sprawdza tur w NH TD5030? nie chwieje sie przy sporym obciazeniu? (jak proxima)

Opublikowano (edytowane)

Mam taki ładowacz przy TD 5050 .Paletę cementu (1400kg) podnosi bez przeciwwagi, ale to max, bo więcej podnosi tylne koła. Łyżkę bież co najmniej 2 metry. Wg mnie to dobry ładowacz w swoim przedziale cenowym. Rok temu kosztował ok 20 tys netto z wyposażeniem.

Edytowane przez lisek