Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Po przeczytaniu tego tematu , z uśmiechem pójdę spać :P

Po prostu mnie rozbawiłeś :D

Hehe chciałbym zobaczyć tego T25 z agregatem uprawowo siewnym

Ten t25 by się przestraszył na sam widok a po 2 kloca by postawił :D

Trochę żartu trochę śmiechu ;) Ale temat zabawny

Z szacunkiem pozdrawiam :)

Opublikowano

Przecież już sam agregat (2.1m) podrywa przód tego ciagnika, przez to pewien koleś z mojej wioski niemal co wylądował w głębokim rowie, od tamtej pory już nie porzycza od nas agregatu ;)

Opublikowano

hehe agregat ciezszy od ciagnika... jak on by mial z tym pracowac?? to jest nie mozliwe, do ursusa c-360 mozna by bylo probowac zaczepic agregat 2,5 m ale tez raczej mial by spore problemy z uciagiem jak i z podniesieniem.

Opublikowano

Może jeszcze agregat uprawowosiewny ktoś wymyśli do konia ha ha, a tak powaznie to w okolicy każdy kto ma t25 sieje konnym siewnikiem przerobionym na tuz, więc gdyby do tego siewnika dorobić agregacik 1,5m, to szedł by jak głupi he he

Opublikowano

Przecież już sam agregat (2.1m) podrywa przód tego ciagnika, przez to pewien koleś z mojej wioski niemal co wylądował w głębokim rowie, od tamtej pory już nie porzycza od nas agregatu ;)

Waldekps2 podchaczył 2,5 i nie mówił że wcale nie podrywało. A Ty takie pierdoły to se wciskać możesz dzieciom. Ale nie zmienai to faktu że nei da rady. Chyba że taki konny siewnik. Ni wiem ale on sie chowa za ciagnikiem. Do niego pólzawieszany kultywator :P

Opublikowano

Konny siewnik + mini kultywator hmmm

Widziałem kiedyś w TopAgrarze uprawowo-siewny do C-330. Ale według mnie to i tak nie zrobi tego co powinno. Już lepiej by było takim ciągnikiem zrobić podstawowe zabiegi. Takie jak: orka, uprawa, siew.

Opublikowano

Waldekps2 podchaczył 2,5 i nie mówił że wcale nie podrywało. A Ty takie pierdoły to se wciskać możesz dzieciom. Ale nie zmienai to faktu że nei da rady. Chyba że taki konny siewnik. Ni wiem ale on sie chowa za ciagnikiem. Do niego pólzawieszany kultywator B)

To nie pierdoły Czesiu , tylko fakty nie rozumiem czemu się denerwujesz...

Opublikowano

To nei wiem ile długości miał. i jaką mase. ja mam 2.3m to nic go nie rusza fakr samoróbka ale bez przesady. On nie ma tak lekkiego przodu. Chyba że max podniesiony. Wtedy oś jest zbyt z przodu tylna. Ale nawet. Marcin902 Jaki pług dygał, fakt tutaj przód podnosiło. Ale jeszcze szło jechać. Pokaz ten agregat wogóle

Opublikowano

Śmiejecie się z WŁADKA- ruska moc B) . Otóż ma niedaleko siebie sąsiada (na mojej drodze) który ma t25 i agregat uprawowo-siewny. Konstrukcja uprawowa zrobiona w własnym zakresie (malutkie) bez żadnych wałów strunowych i siewnik konny. I działa, wolno ale idzie, z przodu jakiś worek na dociążenie i rura w pole B), tylko szkoda że takie wąskie opony bo po zasianym jednak widać ślady kół

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Sztuka dla sztuki. Uprawić byle jak, zasiać byle jak, ale za to lans na wsi, bo ma się agregat uprawowo-siewny.

Opublikowano

On jest dość lekki. 2 wały spowodują słabe zagęszczenie gleby po agregacie. Łapek tez by mógł mieć więcej.

Nie przesadzałbym z tą lekkością,bo wagi nie znamy i mam nadzieję, że konstruktor go zważy i poda wagę. Jest wąski, a władek ma możliwość dociśnięcia. Na pewno będzie lepiej niż było do tej pory. Co do pługa to władek jawi się CUDOwnym traktorem ;) .