-
Podobna zawartość
-
Przez Pavel
Jakie odmiany pszenzyta siejecie i jakies spostrzezenia plonu czy podatnosci na choroby w stosunku do odmian wczesniejszych w waszych gospodarstwach?
-
Przez Rolnik90
Witam! Mam pytanie jaka odmiane truskawki posadzić aby bylo sporo owocu i żeby zima nie zmarzła? Od wiosny mam zamiar obsadzić jakieś 40 arow.
-
Przez tprc330
Witam chciałbym się dowiedzieć jak można tanio i skutecznie nawozić jęczmień i w jaki sposób maożna pozbyć się owsika? Liczę na wasze porady :rolleyes:
-
Przez IMATEUSZI
Witam, chciałbym wydzierżawić kawałek pola pod uprawę malin. Pole nie jest obrabiane od około 15 lat, rośnie na nim trawa. Jaki areał obsadzić na początek i jaką odmianą tak aby samemu w 4 osoby zbierać ją. Jak wyprawić to pole? Jakie nawozy zastosować? użyć obornika? Oczywiście sadziłbym ją późną jesienią. Chciałbym też zbadać pH gleby, myślicie że kupno własnego kwasomierza to dobre rozwiązanie? pomiary są dokładne? i najważniejsze - jaką wybrać odmianę oraz w jakich odstępach nasadzać ? Czy jeżeli spryskałbym łąkę roundapem to jaki jest okres karencji sadzenia w tym miejscu nowej rośliny? Ile sztuk potrzeba malin? u mnie ceny wahają się średnio po 30gr od krzaka. Dziękuję za odpowiedzi
-
Przez zetorproxima8541
W zeszłym roku pierwszy raz uprawiał Pekinie odmianę bilko. Przechowywałem ja w chłodni. Z powodu dużego popytu na to warzywo chciałbym powiększyć powierzchnię uprawy. I tu rodzi się pytanie do was jaką odmianę polecacie do przechowania w przechowalni do końca styczynia bo w chłodni brak miejsca?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Siewnik reform semo 77
Czytaj dalej »
pszenżyto ozime