Skocz do zawartości

Ceny trzody chlewnej 2018

Rolnik1973

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
1 godzinę temu, withanight napisał:

Przecież to od dawna było wiadomo. ;) Że to tylko urojenia.

A lajkujcie sobie te wasze głupie posty ta zazdrość pff tylko Polski rolnik to potrafi jak ktoś ma więcej to zaraz niemożliwe nie tylko ja tą cenę dostaję każdy kto tam dostarcza a Ci co mają dużo nawet 4,50 zakład bije 200 sztu dziennie i jakoś na zbyt nie narzeka ludzie aby się tam dostać miesiącami wydzwaniają i proszą ale oni mają stałyc dostawców i nowych nie przyjmują mimo że mogli by taniej kupić

Dziś miałem ofertę od pośrednika 4,80 + VAT, no ale wczoraj sprzedałem już po 3,55 i niestety nie zrobiliśmy interesu. Umówiliśmy się jednak, że sprzedam mu tuczniki 32 grudnia, ale już po 5 zł netto.

Nie pij tyle przy sobocie ,albo nie przebywaj w towarzystwie takich co opowiadają kosmiczne rzeczy bo widzę że to cholerstwo zarażliwe jest ;-)))))))))

6 minut temu, Kazik80 napisał:

Dziś miałem ofertę od pośrednika 4,80 + VAT, no ale wczoraj sprzedałem już po 3,55 i niestety nie zrobiliśmy interesu. Umówiliśmy się jednak, że sprzedam mu tuczniki 32 grudnia, ale już po 5 zł netto.

1 minutę temu, ZELKOW napisał:

O widzisz to extra a którego roku ten 32 grudzień wypada?

Wtedy kiedy nie ma przestępnego lutego ,bo wtedy jest w roku 1 dzień na pozbyciu ;-)))

Koledzy dziwie wam się tacy starzy jesteście a tacy głupi ze ze staszkiem  jeszcze gadacie. Staszek 2 miechy temu pisał ze sprzedał 110 tuczników  a jak go przycisłem to po 3 tygodniach powiedział ze sie pomylił bo sprzedał 10 sztuk. pomylił; sie o 100 sztuk!!!!. teraz pisze ze odstawia 500 do roku wiosna pisał ze sprzedaje 250 sztuk a w zeszłym roku pisał ze on juz swiń niema. Teraz twierdzi ze dostał 4, 40 jak go przyciszniecie to sie okaze ze on was niezrozumiał bo podał cene brutto a wy debile mysleliscie ze netto.   szkoda na takie rozmowy ja juz jego wypowiedzi nawet nie komentuje bo szkoda palcy do klepania w klawiature

1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Mi pokaże , bo ja mu wierzę . :)

zetorki masz racje, hewhehe sataszek ja też Ci wierze kocham Pis, nie nawidze UE i opozycji i chce odstawić swoje tuczniki do tej ubojni co Cię tak szanuje. staszku guru kochany pokaz fakture swojim wiernym wyznawcom )))))))))))))))))))))))))

hheehehe jaja jak berety zetorki jeszcze 30 minut i sumek i sołtys zrobią z ciebie partnera biedronia, hehehe a sumek powie ze kopin jest taki stary jak gwiezdne wojny i sliczny jak mistrz Yoda))))))))))))))))))))))))))))))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v