Skocz do zawartości

Ceny trzody chlewnej 2018

Rolnik1973

Rekomendowane odpowiedzi

Nie tyle odwaga , a udowodnił że prawdę pisał .

Dawno było tak trzeba .

Teraz to wiem że i pszenica wkrótce stanieje . ;)

Edytowane przez zetorki12

12 godzin temu, tyran3 napisał:

staszku guru pokaz nam fakture my twoji wierni wyznawcyh my Ci wierzymy we wszystko co piszesz.

Błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli ..........

Nie ma sklepów konkuruje jakością ma od lat odbiorców którzy cenią sobie jakość ma stałych dostawców na których może liczyć że nie zaprzestaną produkcji w okresie niskich cen mówi że codziennie masa ludzi dzwoni bo w koło 3,60 3,80 ale zostać nowym dostawcą jest tam praktycznie niemożliwe

Przed chwilą, 90210grzesiu napisał:

Widać nie jest chu...em bo są tacy co wszystko w swoich sklepach sprzedają a cena 3.7 i 3 % potrącenia.

I niedługo będą handlować z Belgiem, Duńczykiem i Niemcem, bo żaden hodowca w dłuższym okresie czasu nie jest w stanie produkować tucznika w tej cenie przy tak wysokich kosztach pasz.

6 minut temu, staszek131415 napisał:

Nie ma sklepów konkuruje jakością ma od lat odbiorców którzy cenią sobie jakość ma stałych dostawców na których może liczyć że nie zaprzestaną produkcji w okresie niskich cen mówi że codziennie masa ludzi dzwoni bo w koło 3,60 3,80 ale zostać nowym dostawcą jest tam praktycznie niemożliwe

to się ciesz z ceny,szanuj odbiorcę i szanuj innych którzy nie mają takich cen,bo takich zakładów które szanują dostawców to może z 10 w całym kraju

staszek szacun  za odwagę. Teraz wierze. 

A tak na marginesie forum a czemu niema gratulacji dla mnie???))))) kazdy staszka kijem po głowie pokaz fakture a ja objołem go swoją polityką miłości  i zaraz chłop skruszał, heheheheh

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Jak jest gwarancja minimalnej ceny, to się nie ma co dziwić, że gospodarze się go trzymają. W tym roku świnie powyżej 4,4 netto sprzedałem tylko raz-  po 4,65 zł netto na końcu sierpnia. Do tego sporadycznie po 4 - 4,3 netto, a tak większość sprzedaży poniżej 4 zł. Nawet nie chce mi się liczyć, ile w tym roku do tego dołożyłem. Dramat.

Edytowane przez Gość

4 godziny temu, staszek131415 napisał:

Nie musicie przepraszać nie gniewam się na Was 😜

Teraz czekam że kolega napisze jaki to zakład chce po 5 zł płacić za świnie bez GMO

Napisałem już kilka dni wcześniej ,że na sucho nie pogadamy .

Skoro chcesz zobaczyć umowę to zapraszam z załącznikiem .

To są drogie sprawy ,żeby popatrzeć :P

• Like 1
  • Haha 2

Zasadniczo to rozchodzi się o to ,że ja mam umowę przed wstępną .Muszę wiele spraw ogarnąć ,żeby dostać umowę wiążącą zakład/ubojnię  ze mną .Między innymi trzeba ogarnąć bio-asekurację ,pasze na które muszę mieć certyfikat .Z tym jest dużo pracy .Kojce dostosować do odpowiednich grup zwierząt etc .

Po Nowym roku będzie podpisanie umowy stałej ,to wkleję ją do galerii .

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
  • Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v