Skocz do zawartości

Dopłaty bezpośrednie 2018

Matey

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 5.05.2018 o 11:14, zosiak napisał:

Mam zmianę numeracji działki z 85/2 na 85/6  bo  zabrali część pod chodnik, jak zmienić ?wie ktoś ? z góry dziękuję

Dodajesz rozbieżność, załączasz jakiś dokument potwierdzający zmianę nr. W wykazie działek referencyjnych będą widniały obie, stara z MKO, nowa bez. Ręcznie nie zmienisz nr. Zostanie to zweryfikowane później.

Nie mogę wydrukować wniosku. Został wysłany, potwierdzenie wydrukowane, więc to raczej nie jest wina sprzętu. Ktoś coś?

Moze ktoś mi pomoże

Chce założyć konto na eWnioskuPlus

Daje zarejestruj się i uzupełniam wszystkie pola i daje przycisz zarejestruj i wyskakuje mi taki komunikat

"Błąd rejestracji konta

Dla wskazanego użytkownika nie jest możliwe utworzenie nowego konta. Proszę użyć dotychczasowych danych logowania do systemów teleinformatycznych ARiMR."

Konto nie było jeszcze zakładane

Moze ktoś mi coś doradzi co robię źle

11 minut temu, Turok napisał:

Moze ktoś mi pomoże

Chce założyć konto na eWnioskuPlus

Daje zarejestruj się i uzupełniam wszystkie pola i daje przycisz zarejestruj i wyskakuje mi taki komunikat

"Błąd rejestracji konta

Dla wskazanego użytkownika nie jest możliwe utworzenie nowego konta. Proszę użyć dotychczasowych danych logowania do systemów teleinformatycznych ARiMR."

Konto nie było jeszcze zakładane

Moze ktoś mi coś doradzi co robię źle

Wkleję co pisałem poprzednio:

"Najpewniej konto już jest w systemie, może było zakładane do poprzedniej wersji e-wniosku albo było założone w związku ze sprawami IRZ.

W tej sytuacji, jeśli nie pamiętasz loginu możesz spróbować opcji z odzyskaniem hasła i jako loginu użyć numeru producenta albo loginu typu "nazwisko.imię.1" (pisane z małych liter, bez polskich znaków i spacji). Może akurat trafisz, bo takie loginy były nadawane. Jak nie pójdzie to albo wizyta w BP albo dzwoń na infolinię, powinni Ci podać prawidłowy login."

6 minut temu, Freeman napisał:

Wkleję co pisałem poprzednio:

"Najpewniej konto już jest w systemie, może było zakładane do poprzedniej wersji e-wniosku albo było założone w związku ze sprawami IRZ.

W tej sytuacji, jeśli nie pamiętasz loginu możesz spróbować opcji z odzyskaniem hasła i jako loginu użyć numeru producenta albo loginu typu "nazwisko.imię.1" (pisane z małych liter, bez polskich znaków i spacji). Może akurat trafisz, bo takie loginy były nadawane. Jak nie pójdzie to albo wizyta w BP albo dzwoń na infolinię, powinni Ci podać prawidłowy login."

Właśnie nie było zakładane

Odzyskiwanie hasła również nie działa to zostaje tylko jutro dzwonić na infolinie

Edytowane przez Turok

witam mam pytanie jestem nowy i zielony w temacie a wiec moja matka ma gospodarstwo (pola, łąki i lasy) nieużytkowane od 10 lat na wiosnę zaoraliśmy 1,5 ha ziemi z myślą o uprawie truskawek i chciałbym dotacje do tego kawałka ziemi więc czy do wniosku muszę podawać całą ziemie las i łąki czy wystarczy tylko te 1, 5 ha ? o jakie dofinansowanie się starać skoro na dzień dzisiejszy nic tam nierośnie ?

47 minut temu, jacek1296 napisał:

U góry po prawo są różne ikonki, m.in. "drukuj wniosek". Klikam i nic.

Trzeba po kliknięciu odczekać kilkadziesiąt sekund, im bardziej złożony wniosek tym więcej. Ja czekałem ponad około minuty. Zauważyłem również że w przeglądarce Opera (najnowszej) lepiej działa niż na Firefox (tutaj nie dość że mulił niemiłosiernie przy rysowaniu upraw to jeszcze generował .pdf kilkadziesiąt sekund dłużej).

Dnia 4.05.2018 o 00:04, buszek napisał:

Panowie wypłacają coś dopłaty ?  bo u mnie zero dalej :(

list dostałem dosyć dawno że może się przedłużyć  do czerwca    

z góry dzięków ka za odpowiedzi 

za 2018 rok jeszcze nikt nawet złotówki nie dostał, na razie trwa nabór wniosków i przedłużony będzie przed 15. maja do 15. czerwca.

Mam pytanie do kolegów doradców.

Załączacie informację o wymogach w pakiecie 4 lub 5 PRSK jeżeli exspert nie zaznacza X w oświadczeniu.

Czy załączacie oświadczenie. Aplikacja woła załącznik o wymogach. Według mnie powinna wołać oświadczenia exsperta.

pozdr

11 godzin temu, rex15 napisał:

buszkowi przecież chodzi o zeszłoroczne dopłaty. Ja dostalem juz list z decyzja o przyznanie platnosci, jeszcze kilka dni mają u mnie na przelew(bo chyba maja na to 2 tygodnie)

Ostateczny termin na realizację płatności upływa 30 czerwca 2018 r.

Witam.

Czy ubiegając się o dopłat do krów i bydła muszę dołączyć załącznik ze spisem zwierząt który ręcznie wypisze? niby na początku wniosku dodałem z automatu wszystkie zwierzęta ale gdzieś na stronie ARiMR był spis wymaganych załączników do wydrukowania i dołączenia do wniosku... stąd te pytanie

6 godzin temu, damian12345 napisał:

mam pytanie: jak usunąć międzyplon ścierniskowy z efy?

Trzeba najechać na tą działkę, z której chcesz usunąć EFA,wejść w zakładkę modyfikuj i dalej usuń obiekt, oczywiście robisz to w zakładce EFA na górze wniosku