Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AGEPOWER Mój problem to luzy zaworowe w silniku F6L913 w kombajnie zbożowym DEUTZ FAHR M 35.75 chłodzony powietrzem oraz schemat regulacji.

Jakie powinny być te luzy??

Mój problem to luzy zaworowe w silniku F6L913 w kombajnie zbożowym DEUTZ FAHR M 35.75 chłodzony powietrzem oraz schemat regulacji.

Jakie powinny być te luzy??

Opublikowano

Już chyba gdzieś dziś widziałem podobny problem i charakter pisma na innym forum. :rolleyes: (zbieg okoliczności :huh: ?)

Luz na ssącym i wydechowym 0,15mm.

Ustawia się jak w każdym 4 suwowym silniku, gdy tłok jest w GMP.

Opublikowano

Założyć przezroczyste przewody powrotne z wtrysków?

Już to zrobiłem przed wyjmowaniem pomp. Każdy powrót wtrysku podłączyłem osobnym wężykiem do osobnego zbiornika. Problem w tym, że tam idą tak małe ilości paliwa, że nie sposób nic rozpoznać. Pozatym na wtryskiwacz olej może dostać się tylko poprzez paliwo z pompy. Brałem pod uwagę inną sytuację w której wtryskiwacze są chłodzone olejem i gdyby wtryskiwacz był pęknięty to olej mógłby się dostawać. Ale w tym silniku nie ma takiego układu. Więc jedyna droga to albo uszczelnienia na pompach które są w idealnym stanie lub popma z dołu gdzie jest smarowana olejem go zbiera. Pytanie czy jeśli dam je do sprawdzenia jest szansa wykrycia takiej nieszczelności.

Opublikowano

Czy ktoś wie jak z powrotem montować pompy paliwa do silnika w agrotron 135 MK3 ( silnik BFM1013). Chodzi o krzywkę/bolczyk na pompie który zapewne jest odpowidzialny za dawkowanie paliwa. Musi on być wstawiony w prowadnicę widoczną przez otwór do którego jest wkładana pompa. Pytanie brzmi czy wystarczy poprostu wstawić bolczyk w prowadnicę, czy może trzeba to wyregulować np obracając delikatnie pompą.?

Opublikowano

mam proźbę czy koś posiada schemat instalacji elektrycznej do deutz dx 90, i czy mógłby sie podzielić. mom też pytanie związane z podnośnikiem czy wychodziły wersje z 2 siłownikami czy tylko z jednym i czy istnieje możliwość rozbudowania tego podnośnika do 4t. jeśli tak to jak można to zrobić i czy dużo jest przerubek z tym. za pomoc z góry dziękuje.

Opublikowano

drodzy koledzy mam takie małe pytanie jak jest zbudowany rozrząd w silniku f4l912 jest to silnik 4 cylindrowy o mocy 75 km w kombajnie zbożowym chodzi mi oto czy jest na trybach łańcuchu no bo pasek to chyba odpada

Opublikowano

witam mam do pana parę pytani niedawno kupiłem deutz fahr dx4 10 i chciałem w nim powymieniać wszystkie płyny tylko nie wiem gdzie jaki idzie a nie mam instrukcji do niego :/ jeszcze mnie ciekawi taki spory zbiorniczek z tyłu przy błotniku on jest chyba od hydrauliki i nie wiem czego tam dolać bo już jest sporo poniżej stanu :( i gdzie można spuścić stary gdyby pan mógł odpisać na gg 36752583 to by było super bo trochę nie mogę sie połapać na tym forum..

Opublikowano

Kolego eliasz 29 odnośnie podnośnika w deutz dx 90 to możesz założyć siłowniki hydrauliczne od podnoszenia motowideł z Bizona ZO - 56 . Skok siłownika idealnie pasuje jak i długość wysuwu . Fajfer w deuzt dx 4.10 z płynów to będziesz miał do wymiany w silniku tylko olej silnikowy ( ilości nie podam , ale miarkę pewnie masz ) . Silnik w dx jest chłodzony powietrzem .

Opublikowano

Fajfer nie kojarzę tego zbiornika na błotniku . Tylko mogę przypuszczać , że być może jest na płyn hamulcowy lub do płynu spryskiwaczy . Wrzuć jakieś foto , to będzie łatwiej .

Opublikowano

fajfer ten zbiorni to dodatkowy zbiorni oleju hydro niektóre wersje takie miały jak nie wiesz co dolać to dolej olej lepszej jakości nie musi tobyc fuhs byle nie zwykłego hydrolu

Opublikowano

aha bardzo możliwe że to od hydrauliki bo tam idzie spory szlałfik zbrojony drutem to raczej nie do spryskiwaczy ;)post-47051-0-36670500-1332338137_thumb.jpg

a jaszcze mam pytanie bo po wciśnięciu sprzęgła po chwili świeci sie ta kontrolka

post-47051-0-32203100-1332338459_thumb.jpg post-47051-0-95491100-1332338452_thumb.jpg to chyba jest od płynu tylko gdzie go dolać ? no i co lepsze jaki można dolać ma ktoś jakieś informacje na ten temat..?

Opublikowano

Ten zbiorniczek to tak jak koledzy piszą od oleju hydraulicznego, a kontrolka to smarowanie skrzyni jak wciśniesz sprzęgło to odcina napęd skrzyni i niema smarowania (tak sobie tłumacze) mam DX 4.51,i mam tak samo, a do tego zbiorniczka i do skrzyni to dolewam Agrol

Opublikowano

No tak przypuszczałem że to pewnie jest od hydrauliki ale ten przewód idzie prosto w tylny most to trochę jest mylące.

gesy a gdzie jest wlew do skrzyń ? bo mam dopiero ten ciągnik tydzień no i trochę ciemny jestem.. <_<

Opublikowano

Rok temu spaliła mi się osłonka do Miarki oleju w silniku DEUTZ BF6L913 w ogóle cała miarka jest do wyrzucenia a mianowicie moje pytanie ile oleju wchodzi do tego silnika żeby stan oleju był na MAXA ?? Proszę o pomoc i pozdrawiam Tomasz

Opublikowano

Witam panowie mam mały kłopot,a mianowicie siadła mi cewka rozrusznika bosch 12v 4ps w silniku f4l912 gdzie można takie cudo kupić? [ewentualnie od czego dopasować].pozdrawiam