Skocz do zawartości

Remont generalny Zetor 7745 T Jakie części ? Gdzie kupić ?

woj_gothic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem ciągnik, po niedługim czasie okazało się, że do remontu. No ale nic.... trzeba zrobić -będzie na lata.

Głowice, pompa wał+blok poszły do regeneracji.

Zrobiłem listę rzeczy do kupienia no i zaczynam dzwonić. Problem się stał w momencie jak przyszło do kupienia zestawu naprawczego tłoka . tj. tuleja tłok pierścienie . Dzwonie do różnych sklepów/firm o cene a tam rozbieżność o 200 zł na cylider.
Jedni mają oryginał za 400 zł a inni oryginał za 220 zł . Teraz pytanei do was . O co tu chodzi ? Brać zestawy za 220 czy za 400 zł.Nie chcę wydać worka pieniędzy nie potrzebnie, ale też nie chcę komuś do kieszeni dać prawie tysiaka za nic.

Druga sprawa to turbina.Moja nie nadaje się do regeneracji. Pytanie jakie turbiny do tego modelu podchodza aby koszta były normalne . Turbina oryginalna którą miałem to SCHWITZER 2 numer 311422 i za taką bądź też zamiennik niektórzy wołają po 2000 zł ....

Bardzo prosze o szybką odpowiedź bo musze na dniach kupować części a nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić .

no niestety jak chcesz zrobić na lata to musisz kupić dobre zestawy, te za 200 zł to na pewno nie oryginał, co do turbiny to 2 tyś za oryginał schwitzera to nie jest dużo, kupujac taka masz pewnośc ze bedzie chodzić i nie wysra Ci oleju po pierwszym lepszym daniu po garach w polu.

kolego skąd jesteś jaki rejon polski? dzwoń do kalisza i pytaj się co i jak, taniej ci wyjdzie na Słowację gonić tam chycisz oryginała, nie wiem jaka prawda ale do 7340 na pierwszy montaż szły jakieś zestawy niemieckie ale nie wiem jak się nazywają niestety ale poszukaj bo na af jest już jak gość szukał zestawow

4 godziny temu, woj_gothic napisał:

Witam.

Zakupiłem ciągnik, po niedługim czasie okazało się, że do remontu. No ale nic.... trzeba zrobić -będzie na lata.

Głowice, pompa wał+blok poszły do regeneracji.

A taki był ładny i drogi, amerykancki.              :P     Tak to jest z tymi przedrożonymi Zetorami, to są już stare wyje*ane trupy, a sprzedający szukają durni żeby im kasy nabili.   xD

Żaden tyle nie jest warty, raz że to tylko ulepszona 60-tka z lepszą kabiną, dwa to są prawie wszystko 30-to letnie grechoty i muszą się już psuć, tylko nie za te pieniądze.

Kolego "sean" -może lepiej takiego za 30tys. naprawić niż wydać 130tys za plastikową chińszczyznę .

Ulepszona 60-tka ? Raczej Twoja złośliwość .......

Co do kompletów to warte uwagi firmy Kolbenschmit dostępne min.  w   http://agrozeto.pl/ w Kaliszu -wysyłają części za zaliczeniem.

Edytowane przez DarekD

i jest właśnie problem bo kolbenschmit koło 220koszt a Zetor pdc pod 400 podchodzą także nie wiadomo jaki, może popytaj jakiegoś dobrego mechanika co wsadzić aby było ok. turbiny nie da się zrobić jakie ma objawy, uszkodzona obudowa? sean daruj sobie te krytyczne uwagi, kupił go to jego sprawa, a dwa są to dobre traktory bo świadczą o nich ceny zakupu a że wyrobione bo one robiły na siebie a nie staly

1 godzinę temu, rexx123 napisał:

Pytam o inne marki. No i skąd wiesz ile dał?

Napisał że po jakimś czasie okazało się że silnik do remontu czyli kupował niby dobrego, a dobre wiem jak stoją, czyli dobrze ponad 30tyś.      :P

Cytat

Ulepszona 60-tka ? Raczej Twoja złośliwość .......

:D A co to niby jest cud techniki?    popatrz realnie a nie wmawiaj sobie że to czyjaś złośliwość.

Cytat

a dwa są to dobre traktory bo świadczą o nich ceny zakupu a że wyrobione bo one robiły na siebie a nie staly

:D   Tak sobie mów.    Co sprzedający to ten sam model a inna moc, niedługo już do 100KM dobiją.        :P

Edytowane przez Sean

Ja nie wiem po co te złośliwości.
Zetor to 60-tka na sterydach ...no można tak powiedzieć ... Nie wiem co masz kolego do 60-tki....
Co do ciągnika to prawda jest taka że ceny poszły fest do góry za takiego typu ciągniki. Nie chciałem 150km luja tylko ciągnik "do wszystkiego" z racji tego że z ciągnikami za wiele do czynienia nie miałem wybrałem ten bo zakładałem najgorszą opcję czyli kapitałkę na którą będzie mnie stać . (okolica taka a nie inna nie było z kim jechać kupić . Koniec tematu)

Dzwoniłem do Kalisza do agrozeto  to za kolbenschmit  zaśpiewali 370 zł, a z kolei w agropunkt niby zetoroskie  około 220 żł . I stąd te pytania bo wróżką nie jestem . Teraz pytanie który sklep jest bardziej godny polecenia agrozeto czy agropunkt.... oba w kaliszu.

Nie mam nic do tych Zetorów, tylko nie za te ceny bo to nie jest tyle warte, i do tego zaraz do remontu.  Zetor typu 7211 30-40 tyś, Pytam się za co, za wspomaganie i kabinę?

A co innego w tych pieniądzach ? Jak szukałem to wszyscy okoliczni mechanicy mi odradzali mi zachodnie ciągniki bo naprawy mnie zjedzą. Mniejsza o to ciągnik już kupiony zrobię i będzie mi służył. Grunt to zrobić na dobrych częściach ale też zeby niepotrzebnie za nie nie przepłacać .

Teraz to pewnie że mleko już się rozlało, przepłacać jak przepłacać, ale żałować na częściach nie ma co, bo to się zemści, tym bardziej że ma turbinę.

Edytowane przez Sean