Jaki GPS wybrac
-
Podobna zawartość
-
Przez MateuszSa
Witam. Posiadam do sprzedania używany monitor green star w pełni sprawny. Cena jaka mnie interesuje to 10 tys pln. Dorzucę nadajnik Starfire iTc
-
Przez xXPioter99Xx
Witam wszystkich. Ostatnio zagłębiłem się trochę w temat nawigacji GPS . Chciałbym nabyć najprostszy "zestaw" który bedzie sam kierował Ciągnikiem podczas:
-Siewu zbóż i rzepaku
-Uprawy przedsiewnej
-Rozsiewania nawozu i młócenia (o ile taki zestaw może być przenośny)
Czy to według was ma sens czy lepiej sobie darować?
Jeśli ma to jakimi modelami się zainteresować?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
Przez TopAgroPlus
Temat postu odnosi się do nawigacji rolniczej. Zastanawiam się nad zakupem nawigacji rolniczej do prowadzenia równoległego gdyż podczas wykonywania siewu nawozu przed siewem nie ma scieżek agrotechnicznych jak i przy oprysku przed wschodowym co powoduje większy nakład nawozu/oprysku i niedokładność wykonywanych zabiegów.Czy ktoś by mógł wypowiedzieć się na ten temat czym się kierować przy wyborze takiej rzeczy.Potrzebuję coś w miarę dokładnego.Gospodarstwo liczy ok.90 ha oprsykiwacz to Unia Pilmet z elektryką Müllera a siewnik do nawozu to Unia Mx 850 wersja bez komputera.Ciągnik który z tymi maszynami współpracuje to Zetor 5340.Nawigacją która mi się spodobała jest Müller Track Guide II wygląda to ciekawie.Może ktoś miał lub ma do czynienia i się wypowie i opisze działanie jakie gniazda trzeba czy trzeba gniazdo ISOBUS i jak się obsługuję.Może ktoś będzie miał inne propozycje to chętnie wysłucham.Proszę o treściwe i tematyczne odpowiedzi.
-
Przez didku1
Witam mam następujące pytanie posiadam New Holland T7.175 z komputerem IntelliView IV chciałbym tanim kosztem założyć GPS na dachu znajduje się oryginalne mocowanie z kablami pod antenę czy wystarczy założyć samą antenę i będzie już aktywny Gps? Jak tak to jaką i jakie to są koszty ?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Jaki ciągnik wybrać
Czytaj dalej »
Lucerna z koniczyną białą