Skocz do zawartości

Opony 460x70 R24 do MF 3060

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Posiadam ciągnik MF 3060 i planuję wymianę przednich opon. Wiem że orginalnie przychodzą do niego 13.6-24 lub 380-70 r24. Jakie najszersze opony można do niego dać na przód? Bo mam do kupienia w dobrej cenie Radialne 460x70 R24 i zastanawiam sie czy nadały by się do mojego?

Jeśli oryginalnie masz 13,6/24 to możesz dać max 440/65r24.  Zmiana na jeszcze szersze z przodu pociągnie konieczność zmiany również tyłu. Niestety ciągnik z napędem 4x4 i nie poszalejesz z ogumieniem bez ograniczeń bo przód z tyłem musi się zgrać. Wpisz sobie w wyszukiwarce "tabela zamienników rozmiarów opon" i tam znajdziesz wszystko na ten temat.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Wuwo1
      Witam od jakiegoś czasu ciągnik pobiera olej w sporej ilości w orce ok 0.5l na hektar przykapca na bialo   .co morze byc przyczyną z odmy nie puszcza dymu ?
    • Przez Masejek3060
      witam wszystkich mam pytanie odnośnie ustawienia zaworów. Wiem jakie luzy powinny być tylko w którym momencie ustawiać luzy są jakieś znaki ???
    • Przez bizonzo56
      Jaki  ma rozmiar opony wózek do chederu bizon zo56
    • Przez dereniek
      Witam chciałbym zapytać czy da radę włożyć joystick do mf-a 3060 zamiast dzwigien co są oryginalnie jeśli możecie to podajcie link do joya i napiszcie czy oryginalne linki będą pasować
    • Przez SzymonT532
      Cześć. Jakie macie opinie o MF 3060 ? Co się najczęściej psuje ? Na co zwracać uwagę przy kupnie ? Z góry dzięki
  • Dodaj nową pozycję...
v