Skocz do zawartości

Sria 6020 -wada fabryczna mechanizmu róznicowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj dowiedziałem się że koledze w Jelonku chyba 6120 pękł wałek w koszu mechanizmu różnicowego.

Po zaciągnięciu języka przez kolegę po "cichu" u servisantów dowiedział się wychodziła seria ciągników

z źle zaprojektowanym tym wałkiem i po paru latach użytkowania wałek się ukręcał.Oczywiście JD po wyjściu

tych awarii wzmocnił ten wałek.

Słyszeliście coś o tym ??? .Nie wiem czy ja się też łapie ;) .Mój 6820 jest 2 lata młodszy od kolegi.

Jeszcze jedna sprawa są podobno dwie plotki na temat serii 6020 Premium .Jedna mówi że cała seria to ten sam ciągnik

różniący się oprogramowaniem ,oponami ,obciążeniem i pompą hydrauliki a druga mówi że jedna seria jest od 6120-6520 a

druga od 6820-6920S.

Opublikowano

Na pewno różniący się oprogramowaniem ale nie tylko. Na pewno są 2 rodzaje silników 4 i 6 garów.

I nie pisz głupot że 6520 to 6920 tylko inna pompa i oprogramowanie. Inny jest przedni most i podnośnik tylny.

6120 i 6220 są z turbo a od 6320 w górę z intercoolerem. Premium był od modelu 6320 więc ten 6120 to wersja z mechaniczną pompą i może mniej dopracowany bo to pewnie SE.

Do którego roku szła ta wadliwa wersja z wałkiem?

Opublikowano

Robert pisze te głupoty tylko dla tego że mi takie informacje przekazał servisant obsługujący mój ciągnik ;)

Ten kolegi nie wiem jaki model konkretnie ale ma 115 koni ,silnik 6 CR ,półbiegi elektryczne więc to chyba nie model

SE

Pax :)

Co do tej wadliwej serii to właśnie nie wiem czy akurat ten rocznik i partia ale kolegi JD jest z 2002 roku.

Informacje o tej wadzie otrzymałem również od takich obwoźnych mechaników co to chyba 2 powiaty obsługują i też o

tym słyszeli.

Opublikowano

;)

Wiesz naprawdę nie pamiętam co to za numer miał na masce.Po prostu widzę gościa raz na rok na polu

i to w dodatku jak się zjedziemy w tym samym czasie :)

Na 100 % była to 6 z CR -dokładnie sobie go obejrzałem zanim podjołem decyzje o zakupie mojego 6820.

Ciekawe ile wypuścili tych ciągników z wadliwymi wałkami.