Skocz do zawartości

103.14(biały) wyje pompa hydrauliki i gotuje olej w skrzyni

grzesiek10314turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Co okazalo sie problem nie sprawnego rozdzielacza tkwil w tym ze poprzedni majster rozebral go i zle zlozyl. zawiozlem do renomowanej firmy oni go rozebrali na nowo, zlozyli prawidlowo i jest ok. 

A problem zciagle halasujaca pompa tkwi nadal.

Wszystko co umialem to wykrecilem sprawdzilem badz wymienilem na nowe. Wygenerowalem sobie koszta i nic nie zrobilem.

Ostatnia rzecz ktora mnie ciekawi to czy na rurce ktora pobiera olej ze mostu na pompe jest jakas siatka czy cos???????????????????????????????????? bo olej zaraz za pompa ktora jest nowa jest troche wzburzony taki nie zmieszany ale dziwny

Chyba poddaje sie. Bede jeździł ten sezon a jak sie rozsypie to pojdzie na części

Kolego a twoja pompa ma taki obroty jak powinna mieć to znaczy czy nie jest to pompa co powinna pręcić się w drugą stronę? co do zasysania powietrza moze koło filtra na rurce zaciąga ale wątpie,zastanowił bym się czy nie ma przecieku między sekcjami w pompie.

jeszcze co może być to filtr na ssaniu ,blokuje przepływ,ewentualnie mały stan oleju, może też być jakoś dziwnie przerobiony powrót z rozdzielacza do skrzyni i jest za blisko zasysania do pompy i olej nie zdąży się rozpienić....lub ktoś kiedyś skierował olej z rozdzielacza w takie miejsce ze go dodatkowo zpienia Chyba ze napęd pompy od silnika jest jajowaty i ma luzy i wprawia pompę "jajowatość" która się dziwnie zachowuje.....  Prześledz kolego odcinek zasysania oleju ze skrzyni może coś tam zatyka... Pozdrawiam

Edytowane przez erwin2

Erwin:  z tego co moeisz to przejrzałem i raczej ok. Nowa pompa mocniej halasuje. Z racji tego ze przesledzilem juz większość podrjrzanych miejsc to wyciagnalem wnioski ze chyba zapchal sie powrot oleju ze orbitrola na smarowanie gory skrzyni i caly olej z powrotu kotluje na pompe bo od dluzszego czasu ciezej wchodzą mi wszystkie biegi reduktor itp. Obracalem stronami dzielnik strumienia i wozilem do sprawdzenis i jestjest ok takze chyba musi cos byc na skrzyni z gory jakas dysza czy cos. 

Rozbieral ktos skrzynie w 14stce i podpowie co można z tym zrobić??????

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez damianzb9613
      Witam, co może być przyczyną mokrego kolektora wydechowego i całego tłumika aż do samej góry (podstawiłem puszkę pod tłumik to nakapało oleju z paliwem czy coś takiego )zostały wymienione pierścienie tłokowe , uszczelki pod głowicą i pompa paliwa i wtryski były sprawdzone.
    • Przez tomek9514
      Witam ponownie, 
      Jeden problem zniknął pojawił się następny
      Otóż, balot się bardzo szybko zwija, nie pojawia się sygnał że już jest gotowy gdy wskazówka od średnicy balota zejdzie się z drugą wskazówka, gdy się trochę naiwnie więcej to zaczynają stawać pasy. Gdy uda się owinąć go siatka to wychodzi wgl nie zbity. Wskazówka od ciśnienia na zegarze spada na zera a początkowo ma około 12 bar. 
      Natomiast, gdy otwieram klapę, blokuje jej zamknięcie i luznie pasy to na Nanometrze pojawia się ciśnienie około 200 bar, a gdy naciągane je śpowrotem spada na 0.
      Mial ktoś podobny problem? Dla mnie to magia. Może być winny sterownik który znajduje się po prawej stronie prasy pod półka na dodatkową siatkę? 
      Dziękuję z góry za pomoc
    • Przez Przemix
      W moim MF 255 prawdopodobnie czeka mnie wymiana pompy hydraulicznej (przestał podnosić, a wcześniej, na rozgrzanym oleju, robił to dość wolno). Byłem na dwóch różnych składnicach maszyn i spotkałem się z dwiema opiniami. Pierwszy sprzedawca polecił mi samodzielną regenerację pompy zestawem naprawczym, drugi natomiast stwierdził, że lepiej wymienić całą pompę (na stanie miał bodajże jakąś turecką za 900 zł).
      Chciałbym zapytać co w tej sytuacji wybrać? Może ktoś z forumowiczów remontował podnośnik w MF i mógłby coś polecić?
      Z góry dziękuję za odpowiedzi
      Pozdrawiam
    • Przez mati5048
      Witam. Mam problem z ciagnikiem jd 3640 , po podłączeniu owijarki pod cisnienie oraz oryginalny wolny splyw nieotwiera sie silownik od obcinania foli( sipma maja) wyrzucajac dzwignie na neutralny silownik sie otwiera dodam ze ten silownik otwiera sie neutralnie bez cisnienia. Czyli pierwsze co to pomyslalem, że przyczyna jest ze olej niewraca wolno do skrzyni, dorobilem drugi wolny splyw od gory, silownik sie otwiera ale przewod cisnieniowy drga jak szalony. Niewiem czemu tak sie dzieje, dodam ze reszta wszystko ladnie chodzi a pod innym ciagnikiem normalnie sie otwiera
  • Dodaj nową pozycję...
v