Elektrolit dla cieląt własnej roboty
-
Podobna zawartość
-
Przez baranek
Witam. Mam byczki w wieku 3 miesiące, dostają jeszcze mleko dwa razy dziennie po półtora litra, siano do woli, woda do woli i śruta po półtora kg na dzień na sztukę rano i wieczorem po 0.75 kg. Chodzi mi o skład tej treściwej... Jest to na chwilę obecną 50% jęczmień, 50% sucha kukurydza plus do tego Meggi koncentrat dla cieląt plus Dolfos C witaminy. Zmienili byście coś w tej treściwej?
Zaznaczam, że cielęta zdrowe i przybierają na wadze.
-
Przez Gość BestZetor
Witam ! Zwolniło się trochę miejsca w oborze i pomyślałem o kontraktacji cieląt. Szukałem trochę informacji na forum, ale nie zadowoliły mnie.
Myślałem o kontrakcie z Sokołowem, ZMBM Kobylin, Dobek, Biernacki. Chciałbym się dowiedzieć dokładnie ile cieląt trzeba brać, czy trzeba za nie płacić, czy są zdrowe oraz poznać wasze opinie i informacje. Może polecacie jakąś inną firmę ?
-
Przez FarmaBiegun
Zapraszam do obejrzenia. Jeśli macie jakieś pytania, mogę odpowiedzieć
https://www.youtube.com/watch?v=q9OFqfis9Ks
-
Przez PatryczekKkol
witam chce sie zajac hodowla cielat mieszanych miesne i hf kupujac od gospodarzy cielaki tygodniowe i trzymac je do wagi ok.150kg co myslicie o tym?
-
Przez damian95
Witam, stoje przed wyborem tematu pracy przejsciowej/inzynierskiej na politechnice, kierunek mechatronika. Zainteresowalem sie tematem autonomicznego opryskiwacza ktory sam steruje parametrami pracy, rozpoznaje polozenie oraz rosliny, zachwaszczenie oraz choroby grzybowe i po analizie tych danych dostosowuje odpowiednia dawke. Czy orientuje sie ktos w miare w tym temacie, jakies przydatne artykuly, broszury producentow, ksiazki zwiazane z ta tematyka? Jakies wlasne spostrzezenia lub sugestie w tym temacie?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Kłopotliwy wariator napędu bębna młócącego
Czytaj dalej »
Krone Swadro Ts 620